compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU

Corsage

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Corsage

Corsage filmstill

Corsage filmstill

Delen op facebook
Corsage
Nederlandse première: 15-9-2022
Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, 2022, 115 min,

In Corsage wordt keizerin Elisabeth van Oostenrijk verafgood om haar schoonheid en staat bekend als trendsetter. Op kerstavond 1877 Elisabeth 40 en wordt ze officieel gezien als een oude vrouw beschouwd en moet ze gaan werken aan haar nalatenschap. Zij komt echter in opstand tegen het beeld en de verwachtingen die iedereen heeft van haar die als een korset om haar zit, onderwijl trekt ze zelf het korset om haar middel steeds strakker.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

Corsage trailer en bijzonderheden

Een fictief verslag van de latere jaren van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Op de vraag hoeveel van de film echt is en hoeveel fictie, zei regisseur en scenarioschrijver Marie Kreutzer dat ze het niet in procenten kon zeggen omdat ze het zich niet eens precies kon herinneren, maar dat sommige delen verzonnen waren, zoals het einde.

Trailer van CorsageBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Corsagehttps://i1.ytimg.com/vi/OVuT1FDD4F4/hqdefault.jpg2022-09-05
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dit is een van de vijf Oostenrijks-Duitse producties over keizerin Elisabeth van Oostenrijk die tussen 2021-2022 worden uitgebracht. De anderen waren "Sisi" (2021), "Elisabeth" (2022), "The Empress" (2022) en "Sisi & I" (2023) (de laatste werd ook gefilmd in 2021, maar de releasedatum moest worden uitgesteld tot 2023 vanwege de release van Corsage in Oostenrijk en Duitsland in 2022).

Marie Kreutzer regisseerde eerder The Ground Beneath My Feet (2019).

De Luxemburgse actrive Vicky Krieps was eerder te zien in Bergman Island (2021), The Last Vermeer (2019), The Girl in the Spider's Web (2018) en Phantom Thread (2017).

Corsage - Bioscopen, Tijden & Tickets

Corsage in de bioscoop

Wil je Corsage zien? Koop of huur de film hier:


meJane Amazon Prime Video

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Op kerstavond 1877 wordt keizerin Elisabeth (Vicky Krieps) 40 en wordt ze officieel als een oude vrouw beschouwd, ooit werd ze verafgood om haar schoonheid.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De Oostenrijkse keizerin Sisi (Vicky Krieps) wordt op de dag van haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als een ‘oudere' vrouw. De rusteloze Sisi, badend in luxe maar ook getergd door eenzaamheid, gaat de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf die de keizerlijke rol van haar vergt. Vol overgave probeert ze een uitweg te vinden uit zowel haar beklemmende korset, als de muren van het paleis die steeds dichter op haar afkomen.

Productiemaatschappij: Arte France Cinéma, Eurimages (support), Film AG Produktion, Kazak Productions, Komplizen Film, Lux, ORF Film/Fernseh-Abkommen, Samsa Film, Vienna Film Financing Fund (support), ZDF

Cast & Regisseur

Vicky Krieps

Empress Elisabeth
Colin Morgan

Bay Middleton
Finnegan Oldfield

Louis Le Prince
Jeanne Werner

Ida Ferenczy
Katharina Lorenz

Marie Festetics
Corsage poster