compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Crazy Days - or making an opera in pandemic times

Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch

Wat doe je als een wereldwijde pandemie een uitverkochte internationale opera doorkruist? Crazy Days is een documentaire in operastijl over het belang van kunst in krankzinnige tijden.
Delen op facebook
Crazy Days - or making an opera in pandemic times
Nederlandse première: 7-10-2021
Nederland, 2021, 65 min,

Bekijk bij:

Crazy Days - or making an opera in pandemic times trailer

Trailer van Crazy Days - or making an opera in pandemic timesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Crazy Days - or making an opera in pandemic timeshttps://i1.ytimg.com/vi/mi1aDRJGeis/hqdefault.jpg2021-10-06
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Crazy Days - or making an opera in pandemic times - Bioscopen, Tijden & Tickets

Crazy Days - or making an opera in pandemic times in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Crazy Days - or making an opera in pandemic times zien? Koop of huur de film hier:Wat doe je als een wereldwijde pandemie door een uitverkocht internationaal operahuis raast? Crazy Days is een opera-achtige documentaire over het belang van kunst in gekke tijden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Najaar 2020. Op Schiphol landt een internationale cast voor de repetities bij De Nationale Opera van Mozart Le nozze di Figaro. Al drie jaar lang is hier door honderden mensen aan gewerkt, de voorstellingen zijn uitverkocht. De jonge, aanstormende zangers, het orkest, de kostuum- en decorbouwers: iedereen is er klaar voor. Zelfs een pandemie kan deze operatrein niet meer stoppen. Maar de maatregelen zijn streng: er mogen maar 30 mensen in de repetitieruimte, mondkapjes zijn verplicht tijdens het zingen en een COVID-manager focust op het regelmatig desinfecteren van ieders handen. En bij elke persconferentie met nieuwe maatregelen wordt de druk op de artiesten opgevoerd. Als het operahuis moet sluiten vanwege de nieuwe COVID-regels, wordt ieders grootste angst werkelijkheid. Wat zijn nu de opties? Wat is een opera zonder publiek? Hoe zorgen ze ervoor dat al het harde werk niet voor niets is geweest? Crazy Days zoekt antwoorden op deze vragen in de stijl van de opera buffa (komische opera). Le nozze di Figaro is een opera vol sociale chaos en absurde plotwisselingen, begeleid door lichtvoetige en briljante muziek. Het is in deze geest dat regisseur Sanne Rovers, samen met de hoofdpersonen van De Nationale Opera, ons laat zien wat hun werk waard is en hoe opera levend blijft. Zelfs, of misschien, tijdens een lockdown. De film dingt mee naar een Gouden Kalf en gaat 28 september in première op het Nederlands Film Festival. Vanaf 7 oktober a.s. exclusief online te zien op Picl.

Productiemaatschappij: AVROTROS (in co-production with), Docmakers