compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Crimson Gold

Crimson Gold

***1/20
Waardering: 3.5/5

Talaye Sorgh

Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweld

drama, filmhuis

Pitch van Crimson Gold
Crimson Gold - 1
Crimson Gold - 1
Delen op facebook
Crimson Gold
Nederlandse première: 15-7-2004
Iran, 2003, 97 min,
Hoe een kortademige pizzabezorger met een goed hart verloren raakt in de kloof tussen arm en rijk in Teheran. Eén avond wil hij echter de smaak van rijkdom proeven, voordat hij definitief ten onder gaat
bijzonderheden over Crimson Gold
Zonder beschuldigend vingertje, en met soms bittere humor, is 'Crimson Gold' een universele metafoor voor de rampzalige verhoudingen tussen arm en rijk. Jafar Panahi weigerde categorisch om voor een Amerikaans visum zijn vingerafdrukken te laten maken, en miste zo de Amerikaanse première.
Aanloop van Crimson Gold
Jafar Panahi (Iran, 1960) maakte na zijn filmstudie korte films voor televisie en werd vervolgens assistent van Abbas Kiarostami, zijn leermeester en inspirator. Met The White Balloon (1995) won Panahi in Cannes de Caméra d'Or voor de beste debuutfilm en met The Circle (2000) de Gouden Leeuw in Venetië. Hij regisseerde ook Ayneh (1997).
BioscoopAgenda van Crimson Gold

Crimson Gold in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Crimson Gold zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Hoe een kortademige pizzabezorger met een goed hart verloren raakt in de kloof tussen arm en rijk in Teheran.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen