compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU

Cunningham

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijden

Pitch

2019 markeert het honderdste geboortejaar van de legendarische Amerikaanse choreograaf Merce Cunningham. Deze poëtische documentaire leidt je langs Cunninghams carrière met dertig jaar durf en ontdekking (1944–1972), van zijn begintijd als onsuccesvolle danser in het naoorlogse New York tot zijn doorbraak als een van de meest visionaire en invloedrijke choreografen ter wereld...
Delen op facebook
Cunningham
Nederlandse première: 3-9-2020
Duitsland, Frankrijk, Verenigde Staten, 2019, 93 min,

Cunningham trailer

Trailer van CunninghamBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Cunninghamhttps://i1.ytimg.com/vi/Mav5hF9pks4/hqdefault.jpg2020-07-31
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Cunningham - Bioscopen, Tijden & Tickets

Cunningham in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

2019 markeert het honderdste geboortejaar van de legendarische Amerikaanse choreograaf Merce Cunningham. Deze poëtische documentaire leidt je langs Cunninghams carrière met dertig jaar durf en ontdekking (1944–1972), van zijn begintijd als onsuccesvolle danser in het naoorlogse New York tot zijn doorbraak als een van de meest visionaire en invloedrijke choreografen ter wereld. In 3D combineert de film de filosofie en het levensverhaal van Cunningham tot een oogstrelende tocht door het creatieve brein van een topchoreograaf.

Productiemaatschappij: Achtung Panda! Media (produced by), Arsam International, Bord Cadre Films (co-production), Chance Operations (produced by), Sovereign Films (II) (with the participation of)

Cast & Regisseur