compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 25-7 t/m 31-7
Film van de week!
MENU

Cunningham

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Cunningham

Cunningham filmstill

Cunningham filmstill

Delen op facebook
Cunningham
Nederlandse première: 3-9-2020
Duitsland, Frankrijk, Verenigde Staten, 2019, 93 min,

In Cunningham wordt de denkwereld van de iconische choreograaf Merce Cunningham gereconstrueerd aan de hand van archiefbeelden, interviews met leden van zijn laatste dansgezelschap en 3D-technologie. Cunningham wilde balletstukken maken die op zichzelf stonden op de bühne.

Bekijk bij:

Cinemember

Cunningham trailer en bijzonderheden

Cunningham werkte samen met omponist John Cage (ook zijn levenspartner) en kunstenaars Robert Rauschenberg en Andy Warhol, die beide aan de wieg stonden van de Amerikaanse popart-beweging, maar hijzelf wilde niet in een hokje worden ingedeeld en gebruikte het hele arsenaal van klassieke en moderne dans. Hij is een blijvende invloed op latere choreografen.

Trailer van CunninghamBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Cunninghamhttps://i1.ytimg.com/vi/gJo5O_GTcmM/hqdefault.jpg2020-09-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Russische Alla Kovgan regisseerde eerder de experimentele documentaire "Movement (R)evolution Africa" (2008).

Cunningham - Bioscopen, Tijden & Tickets

Cunningham in de bioscoop

Wil je Cunningham zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

3D-documentaire aan de hand van archiefbeelden en interviews met leden van zijn laatste dansgezelschap wordt de denkwereld van de iconische choreograaf Merce Cunningham gereconstrueerd.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De legendarische Amerikaanse choreograaf en danser Merce Cunningham (1919-2009) wilde geen avant-gardist genoemd worden, maar gewoon “danser”. De interpretatie ervan liet hij aan de toeschouwer, voor hem was dansen een kwestie van “mensen die op verschillende manieren bewegen”. Met intense energie en nieuwsgierigheid onderzocht hij de grenzen en mogelijkheden van het menselijk lichaam, met elementen uit klassieke en moderne dans. Ook wilde hij verschillende kunstvormen in een nieuwe context plaatsen, in nauwe samenwerking met mensen als componist John Cage (ook zijn levenspartner) en kunstenaars Robert Rauschenberg en Andy Warhol, die beide aan de wieg stonden van de Amerikaanse popart-beweging. Met zijn verhaal, zijn ideeën en innovatieve gebruik van technologie, beïnvloedt hij nog steeds nieuwe generaties dansers, kunstenaars en choreografen. Regisseur Alla Kovgan combineert in deze 3D-documentaire de filosofie en het levensverhaal van Merce Cunningham tot een oogstrelende tocht door zijn creatieve brein. Van zijn begintijd als onsuccesvolle danser in het naoorlogse New York, tot zijn doorbraak als een van de meest visionaire en invloedrijke choreografen ter wereld. Met monologen en interviews met Cunningham en de mensen met wie hij werkte, archiefbeelden en dansfragmenten die door 3D-techniek nog meer overrompelen.

Productiemaatschappij: Achtung Panda! Media (produced by), Arsam International, Bord Cadre Films (co-production), Chance Operations (produced by), Sovereign Films (II) (with the participation of)

Cast & Regisseur