compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

Cyrano

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Cyrano

Haley Bennett (Roxanne) en Peter Dinklage (Cyrano)

Haley Bennett (Roxanne) en Peter Dinklage (Cyrano)

Delen op facebook
Cyrano
Nederlandse première: 10-3-2022
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2022, 124 min,

In Cyrano is de briljante zwaardvechter en virtuoze woordkunstenaar Cyrano de Bergerac overtuigd dat zijn uiterlijk hem een onwaardige partij maakt voor Roxanne, Hij besluit om Christian te helpen het hart vn Roxanne veroveren.

Bekijk bij:

Amazon Prime Video

Cyrano trailer en bijzonderheden

Haley Bennett en regisseur Joe Wright zijn in het echte leven een stel. Dit is hun eerste samenwerking samen.

Savinien de Cyrano de Bergerac (1619-1655) was een echte Franse schrijver. In 1897 schreef Edmond Rostand een sterk gefictionaliseerde versie van Cyrano's leven. Rostands versie van de gebeurtenissen heeft vele nieuwe verhalen geïnspireerd. Deze film is gebaseerd op het door Erica Schmidt geschreven toneelstuk dat in 2019 in première ging met Peter Dinklage in de hoofdrol.

Schmidt en Dinklage zijn in het echte leven een getrouwd stel.

Trailer van CyranoBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Cyranohttps://i1.ytimg.com/vi/iC4bl35HHKM/hqdefault.jpg2021-10-06
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Haley Bennett en Peter Dinklage hernemen hun rollen uit de Goodspeed Musicals-productie van Cyrano uit 2018 in Connecticut, die eind 2019 ook een beperkte oplage had buiten Broadway in New York.
Het verhaal is al meer dan 10 keer verfilmd met onder meer Gerard Depardieu in "Cyrano de Bergerac (1990), hij was al voor gegaan door Jean-Paul Belmondo en Christopher Plummer.
Regisseur Joe Wrightmaakte eerder de kostuumdrama's "Darkest Hour" (2017), "Atonement" (2007) en "Pride and Prejudice" (2005).

Cyrano - Bioscopen, Tijden & Tickets

Cyrano in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Cyrano zien? Koop of huur de film hier:


Amazon Prime Video

Cyrano de Bergerac is een begenadigd zwaardvechter en een virtuoze woordkunstenaar. Hij helpt de knappe Christian — ten koste van zijn eigen gevoelens — om het hart van Roxanne te veroveren.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Met Cyrano onthaalt regisseur en Oscarwinnaar Joe Wright bioscoopbezoekers op een symfonie van emoties met muziek, romantiek en schoonheid, een nieuwe versie van het tijdloze verhaal over een hartverscheurende driehoeksrelatie. Cyrano de Bergerac, gespeeld door Peter Dinklage, is zijn tijd vooruit en is niet alleen een briljant zwaardvechter in duels, maar ook uiterst bedreven in het verbale steekspel. Maar omdat hij ervan overtuigd is dat hij vanwege zijn uiterlijk nooit het hart zal veroveren van een toegewijde vriendin, de bevallige Roxanne (Haley Bennett), heeft hij haar nooit deelgenoot gemaakt van zijn gevoelens. Bovendien is Roxanne tot over haar oren verliefd op Christian (Kelvin Harrison Jr.).

Productiemaatschappij: Mestiere Cinema (Italian Production Service Compan, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Working Title Films

Cast & Regisseur