compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Dame la Mano

Hold My Hand

Voor alle leeftijden

Pitch

In New York en de nabijgelegen Latino wijken in New Jersey leven veel Cubaanse ballingen. Zij kijken wekelijks uit naar zondag, de avond waarop ze zich uit kunnen leven op de rumba.
Delen op facebook
Dame la Mano
Nederlandse première: 5-2-2004
Nederland, 2003, 112 min,

bijzonderheden

'La Esquina Habanera' is de enige plek in de V.S. waar de authentieke rumba in ere wordt gehouden. Het wordt door Cuba-kenners als het 'best bewaarde geheim van Amerika' beschouwd. De hoofdpersonen kennen het geheim van dit lokaal, dat doordeweeks een eenvoudig eettentje is.
De rumba is de minst bekende vorm van Cubaanse muziek, maar is ook de meest sensuele en oorspronkelijke. Toen de Spaanse bezetter halverwege de 19e eeuw de slavernij afschafte, ontstond de echte Afro-Cubaanse rumba die we nu kennen: haar ritmische en harmonische frasen refereren aan hele oude Afrikaanse liederen en gebeden, vermengd met Spaanse muzikale invloeden.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Heddy Honigmann (1951) werd geboren in Peru. Ze volgde een opleiding tot filmmaakster in Rome en woont en werkt sinds 1978 in Nederland, waar zij een groot aantal korte films, documentaires en speelfilms regisseerde. Ze maakte eerder Tot ziens (1995), O Amor Natural (1997), Crazy (1999), 10 Geboden - Privé (2000) en Groeten van de Afsluitdijk (2001).

Dame la Mano - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dame la Mano in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Dame la Mano zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire. Iedere zondagavond verandert een eettentje in New Jersey in een authentiek rumba-danslokaal, waar Cubanen uit de hele regio op afkomen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Pieter van Huystee Film & TV

Cast & Regisseur