compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Das Kaninchen bin ich

***1/20
Waardering: 3.5/5

The Rabbit Is Me

Pitch

Duitse Democratische Republiek. Een jonge student heeft een affaire met een rechter die haar broer ooit om politieke redenen heeft veroordeeld. Uiteindelijk confronteert ze hem met zijn opportunisme en hypocrisie.
Delen op facebook
Das Kaninchen bin ich
Oost-Duitsland, 1965, 110 min,

bijzonderheden

De film werd door de Oost-Duitse ambtenaren verboden als een antisocialistische, pessimistische en revisionistische aanval op de staat. Hierna werden kritische en verboden films aangeduid als 'Kaninchen Films'.
Na de release in 1990 kreeg de film waardering als een van de belangrijkste en moedigste werken ooit gemaakt in Oost-Duitsland. Het werd vertoond in het Museum of Modern Art in 2005 als onderdeel van de filmserie Rebels with a Cause: The Cinema of East Germany.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Kurt Maetzig was één van de oprichters van de DEFA (de Oost-Duitse productiebedrijf), waar hij speelfilms en documentaires regisseerde. Maetzig werd eerder bekend met Der schweigende Stern (1960).

Das Kaninchen bin ich - Bioscopen, Tijden & Tickets

Das Kaninchen bin ich in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Das Kaninchen bin ich zien? Koop of huur de film hier:Oost Duitsland. Een jonge student heeft een affaire met een rechter die haar broer ooit om politieke redenen heeft veroordeeld. Uiteindelijk confronteert ze hem met zijn opportunisme en hypocrisie.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Deutsche Film (DEFA)

Cast & Regisseur

Carmen-Maja Antoni

(uncredited)
Christoph Engel

Major Hellmich
Hans Hardt-Hardtloff

Vorsitzender der Fischereigenossenschaft
Rita Hempel

Kchenfrau
Kurt Maetzig

Regisseur