compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > De IJslandbende

De IJslandbende

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

familiefilm

Pitch van De IJslandbende
De IJslandbende: Sem van Butselaar (Sem)
De IJslandbende: Sem van Butselaar (Sem)
Delen op facebook
De IJslandbende
Nederlandse première: 15-2-2018
Nederland, 2018, 73 min,
Sem wil dolgraag naar IJsland, om daar in de voetsporen te treden van zijn overleden vader. Samen met zijn vrienden bereidt hij een expeditie voor.
trailer en bijzonderheden over De IJslandbende
De financiering voor deze film is deels gebeurd via crowdfunding. Het productiebureau NOBS, maker van deze film, heeft op deze manier 15.000 euro opgehaald. Die film gaat volgens de makers over het overbruggen van culturele verschillen, want Sems vrienden hebben veelal verschillende culturele achtergronden.
Aanloop van De IJslandbende
Dit is het regiedebuut van Mans van den Berg, die samen met Derk van den Berg het Arnhemse productiebureau NOBS vormt, afkorting van 'No Bullshit'.
BioscoopAgenda van De IJslandbende

De IJslandbende in de bioscoop

Wil je De IJslandbende zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Sem wil samen met zijn vrienden een expeditie opzetten naar IJsland, om zijn overleden vader na te reizen. Sem is vastberaden, terwijl de anderen het vooral als een spel zien.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
De 12-jarige Sem wil ter nagedachtenis aan zijn overleden vader op expeditie naar IJsland.

In De IJslandbende wil de jonge puber Sem, ter nagedachtenis aan zijn overleden vader, een expeditie naar IJsland opzetten. Met zijn beste vriend Mohamed richt hij hiervoor De IJslandbende op. Vijf eigenzinnige jongens en een meisje, allen met hun eigen originaliteit, verenigen zich. Met de bende geven ze vorm aan hun eigen ideeën over IJsland. Ze creëren een wereld waarin zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten, allerlei gekke streken op touw zetten en ze onvoorwaardelijke vriendschap ervaren. Totdat blijkt dat de bende voor Sem veel meer betekent dan voor de rest. Als de expeditievoorbereidingen voor de anderen vooral een spel blijken te zijn, neemt Sem een gevaarlijk besluit.