compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

De IJslandbende

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van De IJslandbende

Delen op facebook
De IJslandbende
Nederlandse première: 15-2-2018
Nederland, 2018, 73 min,

Sem wil dolgraag naar IJsland, om daar in de voetsporen te treden van zijn overleden vader. Samen met zijn vrienden bereidt hij een expeditie voor.

Bekijk bij:

videoland

De IJslandbende trailer en bijzonderheden

De financiering voor deze film is deels gebeurd via crowdfunding. Het productiebureau NOBS, maker van deze film, heeft op deze manier 15.000 euro opgehaald. Die film gaat volgens de makers over het overbruggen van culturele verschillen, want Sems vrienden hebben veelal verschillende culturele achtergronden.

Trailer van De IJslandbendeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De IJslandbendehttps://i1.ytimg.com/vi/eQdFHVHz5KI/hqdefault.jpg2017-12-05
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dit is het regiedebuut van Mans van den Berg, die samen met Derk van den Berg het Arnhemse productiebureau NOBS vormt, afkorting van 'No Bullshit'.

De IJslandbende - Bioscopen, Tijden & Tickets

De IJslandbende in de bioscoop

Wil je De IJslandbende zien? Koop of huur de film hier:


videoland

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Sem wil samen met zijn vrienden een expeditie opzetten naar IJsland, om zijn overleden vader na te reizen. Sem is vastberaden, terwijl de anderen het vooral als een spel zien.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De 12-jarige Sem wil ter nagedachtenis aan zijn overleden vader op expeditie naar IJsland.

In De IJslandbende wil de jonge puber Sem, ter nagedachtenis aan zijn overleden vader, een expeditie naar IJsland opzetten. Met zijn beste vriend Mohamed richt hij hiervoor De IJslandbende op. Vijf eigenzinnige jongens en een meisje, allen met hun eigen originaliteit, verenigen zich. Met de bende geven ze vorm aan hun eigen ideeën over IJsland. Ze creëren een wereld waarin zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten, allerlei gekke streken op touw zetten en ze onvoorwaardelijke vriendschap ervaren. Totdat blijkt dat de bende voor Sem veel meer betekent dan voor de rest. Als de expeditievoorbereidingen voor de anderen vooral een spel blijken te zijn, neemt Sem een gevaarlijk besluit.

Cast & Regisseur

Mohamed Bayu

Mo (bendelid)
Ashwin Evers

Ashwin (bendelid)
Obadh Kheir Eddin

Ghandi (bendelid)
Babbelot Leeman

Sterre (bendelid)
Connor van Wijk

Anton (bendelid)