compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

De Prijs van Overleven

***1/20
Waardering: 3.5/5

Pitch

Vervolg op Begrijp je nu waarom ik huil (1969), de registratie van een therapeutische LSD-sessie met een ex-concentratiekampgevangene. Wat is er daarna gebeurd in het gezin?
Delen op facebook
De Prijs van Overleven
Nederlandse première: 0-2-2004
Nederland, 2003, 57 min,

bijzonderheden

Won op het Nederlands Filmfestival 2003 het Gouden Kalf voor de beste korte documentaire. Door middel van interviews met de weduwe en de jongste zoon en brieven aan de filmmaker van de overige twee kinderen wordt de opvoeding geschetst. Het fenomeen van de identificatie met het lijden gaat zo ver dat vrouw en kinderen nachtmeries hebben met kampervaringen die zij nooit hebben beleeft. Op trauma's en gevolgen wordt ook ingegaan door de directeur van de gedenkplaats Sachsenhausen, het kamp waarin de vader de grootste tijd van zijn gevangenschap doorbracht.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Louis van Gasteren (1922) specialiseerde zich na de HTS in geluidsfilmtechniek. Nadien werkte hij als filmproducent, film- en televisietechnicus, beeldend kunstenaar en regisseur. Hij maakte o.a. ook Hans: het leven voor de dood (1983), Een Zaak van Niveau (1989) en In een Japanse Stroomversnelling (2002).

Recensies van De Prijs van Overleven

De Prijs van Overleven - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Prijs van Overleven in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Spectrum Film

Cast & Regisseur