compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU

De Schatten van de Krim

Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van De Schatten van de Krim

De Schatten van de Krim filmstill

De Schatten van de Krim filmstill

Delen op facebook
De Schatten van de Krim
Nederlandse premi√®re: 10-3-2022
82 min,

In De Schatten van de Krim krijgt Nederland ineens de rol van scheidsrechter wanneer zowel OekraÔne als Rusland een claim leggen op de reizende tentoonstelling Krim - Goud en Schatten van de Zwarte Zee. Feitelijk is het eigendom van het musea op de Krim die bij het uitlenen OekraÔens waren.

De Schatten van de Krim trailer en bijzonderheden

De tentoonstelling ligt in de kelders van het Allard Pierson Museum in Amsterdam.

Trailer van De Schatten van de KrimBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De Schatten van de Krimhttps://i1.ytimg.com/vi/Ami6XN5ZMdo/hqdefault.jpg2022-03-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De Schatten van de Krim - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Schatten van de Krim in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De Schatten van de Krim zien? Koop of huur de film hier:De reizende tentoonstelling Krim - Goud en Schatten van de Zwarte Zee wordt statenloos in Amsterdam wanneer de Krim wordt geannexeerd door Rusland.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Over hoe een oeroude collectie uit lang verdwenen beschavingen inzet wordt van het heetste hedendaagse hangijzer in de wereldpolitiek.

Al 6 jaar liggen objecten van de rondreizende tentoonstelling ĎDe Krim - Goud en geheimen van de zwarte zeeí zonder eigendomschap in de kelders van het Allard Pierson museum in Amsterdam. De in maart 2014 geopende tentoonstelling werd al na een maand gesloten vanwege de annexatie van de Krim door Putin. Sindsdien zijn de objecten staatloos. Van beide kanten ontving het museum direct claims: zowel het Krim Museum als Kiev eisten de schatten op. Zo werden de archeologische vondsten uit de Krim onderdeel van een politiek getouwtrek, waarin Nederland de rol van onvrijwillige scheidsrechter opgelegd kreeg, √©n waar de emotionele waarde van de schatten in dit langlopende conflict misschien nog wel het aller zwaarst weegt.