compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Films > Der Blaue Engel

Der Blaue Engel

****0
Waardering: 4/5

drama

Pitch van Der Blaue Engel
Een professor wordt in nachtclub 'Der Blaue Engel' hopeloos verliefd op zangeres Lola-Lola en raakt daardoor aan lager wal.
Delen op facebook
Der Blaue Engel
Duitsland, Verenigde Staten, 1930, 99 min,
bijzonderheden over Der Blaue Engel
Naar de roman 'Professor Unrath' van Heinrich Mann.
Doorbraakfilm voor de beroemde actrice Marlene Dietrich (1901-1992), die op 27 december 1901 in Berlijn werd geboren als Maria Magdalena von Losch.
Aanloop van Der Blaue Engel
Marlene Dietrich werd door haar ontdekker en geliefde Josef von Sternberg gevormd tot een beroemd sekssymbool. In Hollywood maakte zij voor Paramount een grote serie films: Morocco (1930), Shanghai Express (1932), Blonde Venus (1932), The Scarlet Empress (1934) en The Devil Is a Woman (1935). Vanaf de jaren veertig verscheen zij nog wel af en toe in films, maar Marlene legde zich na de oorlog voornamelijk toe op haar zangcarière.
BioscoopAgenda van Der Blaue Engel

Der Blaue Engel in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Der Blaue Engel zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een professor wordt in nachtclub 'Der Blaue Engel' hopeloos verliefd op zangeres Lola-Lola en raakt daardoor aan lager wal.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen