compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Der Hauptmann

Der Hauptmann

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, historie, oorlog

Pitch van Der Hauptmann
Der Hauptmann: Max Hubacher (Herold)
Der Hauptmann: Max Hubacher (Herold)
Delen op facebook
Der Hauptmann
Nederlandse première: 19-4-2018
Duitsland, Frankrijk, Polen, Portugal, 2017, 118 min,
Hoe wordt een mens een monster? Als een Duitse soldaat, die de vlucht is omdat hij van desertie wordt verdacht, een officiersuniform vindt, weet hij te ontkomen door zich als officier voor te doen. Maar al snel neemt zijn nieuwe rol hem over.
trailer en bijzonderheden over Der Hauptmann
Deze film is losjes gebaseerd op het leven van de oorlogsmisdadiger Willi Herold, 'de Beul van het Eemsland'. Herold werd ten onrechte beschuldigd van desertie en ontkwam door een officiersuniform aan te trekken. In die rol sloten steeds meer soldaten bij hem aan. In het Eemsland zou hij 191 ontsnapte strafkampgevangenen hebben laten executeren.
Aanloop van Der Hauptmann
Regisseur Robert Schwentke is onder meer bekend van
Bruce Willis-film RED (2010) en de Jeff Bridges-film R.I.P.D. (2013)
BioscoopAgenda van Der Hauptmann

Der Hauptmann in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Der Hauptmann zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een van desertie verdachte Duitse soldaat vindt een officiersuniform, dat hij aantrekt om te ontsnappen. Al snel stijgt de macht hem naar het hoofd. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Duitsland, maart 1945. De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn eind, maar het vechten gaat nog altijd door. Na een Amerikaanse luchtaanval raakt de Duitse soldaat Willi Herold gescheiden van zijn legereenheid waarna hij ervan wordt verdacht een deserteur te zijn. Op de vlucht voor zijn belagers vindt hij het uniform van een officier wat hem de kans biedt om te ontkomen. De omstandigheden dwingen hem echter steeds meer in zijn rol als officier en al snel neemt hij de monsterlijke gedaante over van de Nazi’s waar hij zo graag aan wil ontsnappen.