compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Downton Abbey

Downton Abbey

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarDiscriminatieAudiodescriptie beschikbaar

drama

Pitch van Downton Abbey
Maggie Smith (Violet Crawley)
Maggie Smith (Violet Crawley)
Delen op facebook
Downton Abbey
Nederlandse première: 12-9-2019
Groot-Brittannië, 2019, 122 min,
De familie Crawley mogen op hun landgoed koninklijk bezoek verwachten. De hofdienaren komen langs om het bezoek voor te bereiden. Het gaat al snel schuren tussen de twee culturen. Zoveel nieuw personeel zorgt voor schandaal, romantiek en intriges.
trailer en bijzonderheden over Downton Abbey
Veel van de oorspronkelijke tv-cast (2010-2015) keert terug, alleen Lily James — die Lady Rose MacClare speelde in de tv-serie — en Samantha Bond — die Lady Rosamund Painswick speelde in de show — keren niet terug.
Maggie Smith die prominent in de trailer te zien is — en in de tv-serie The Dowager Countess speelt — had eerder in interviews laten doorschemeren niet aan een filmversie te willen meewerken.
Aanloop van Downton Abbey
Dame Maggie Smith is bekend van onder meer The Second Best Exotic Marigold Hotel (2015), Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) en "The Prime of Miss Jean Brodie" (1969), waarvoor ze een Oscar voor Beste Actrice ontving.
Regisseur Michael Engler in vooral bekend van succesvolle tv-series zoals Sex and the City (1998), Six Feet Under (2001) en Downton Abbey (2010). Hij debuteerde een jaar eerder als speelfilmregisseur met de niet in Nederland uitgebrachte film The Chaperone (2018).
BioscoopAgenda van Downton Abbey

Downton Abbey in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Deze herfst wordt het wereldwijde fenomeen Downton Abbey een speelfilm, waarin de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven.

Deze herfst wordt het wereldwijde fenomeen Downton Abbey een speelfilm, waarin de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven. Een koninklijk bezoek van de koning en koningin van Engeland zal schandaal, romantiek en intrige teweeg brengen die de toekomst van Downton doen wankelen.