compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Downton Abbey

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDiscriminatieAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Downton Abbey

Maggie Smith (Violet Crawley)

Maggie Smith (Violet Crawley)

Delen op facebook
Downton Abbey
Nederlandse première: 12-9-2019
Verenigd Koninkrijk, 2019, 122 min,

De familie Crawley mogen op hun landgoed koninklijk bezoek verwachten. De hofdienaren komen langs om het bezoek voor te bereiden. Het gaat al snel schuren tussen de twee culturen. Zoveel nieuw personeel zorgt voor schandaal, romantiek en intriges.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIXAmazon Prime Video

Downton Abbey trailer en bijzonderheden

Veel van de oorspronkelijke tv-cast (2010-2015) keert terug, alleen Lily James — die Lady Rose MacClare speelde in de tv-serie — en Samantha Bond — die Lady Rosamund Painswick speelde in de show — keren niet terug.
Maggie Smith die prominent in de trailer te zien is — en in de tv-serie The Dowager Countess speelt — had eerder in interviews laten doorschemeren niet aan een filmversie te willen meewerken.

Trailer van Downton AbbeyBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Downton Abbeyhttps://i1.ytimg.com/vi/ynU_gdI4pn4/hqdefault.jpg2019-08-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dame Maggie Smith is bekend van onder meer The Second Best Exotic Marigold Hotel (2015), Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) en "The Prime of Miss Jean Brodie" (1969), waarvoor ze een Oscar voor Beste Actrice ontving.
Regisseur Michael Engler in vooral bekend van succesvolle tv-series zoals Sex and the City (1998), Six Feet Under (2001) en Downton Abbey (2010). Hij debuteerde een jaar eerder als speelfilmregisseur met de niet in Nederland uitgebrachte film The Chaperone (2018).

Downton Abbey - Bioscopen, Tijden & Tickets

Downton Abbey in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Downton Abbey zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX Amazon Prime Video

De familie Crawley mogen op hun landgoed koninklijk bezoek verwachten. De hofdienaren komen langs om het bezoek voor te bereiden. Het gaat al snel schuren tussen de twee culturen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Deze herfst wordt het wereldwijde fenomeen Downton Abbey een speelfilm, waarin de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven.

Deze herfst wordt het wereldwijde fenomeen Downton Abbey een speelfilm, waarin de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven. Een koninklijk bezoek van de koning en koningin van Engeland zal schandaal, romantiek en intrige teweeg brengen die de toekomst van Downton doen wankelen.

Productiemaatschappij: Carnival Film & Television, Focus Features, Perfect World Pictures

Cast & Regisseur

Maggie Smith

Violet Crawley
Matthew Goode

Henry Talbot
Elizabeth McGovern

Cora Crawley
Michelle Dockery

Lady Mary Crawley
John Lunn

Muziek
Downton Abbey poster

Nieuws over Downton Abbey