compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Drama Girl

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch van Drama Girl

Delen op facebook
Drama Girl
Nederlandse première: 5-3-2020
Nederland, 2020, 94 min,

In Drama Girl krijgt een jonge vrouw de kans om de belangrijke momenten in haar leven na te spelen in een film. Ze mag ook de personages bevragen of zaken een andere wending geven. Ze ontdekt dat haar verleden vloeibaarder is dan ze dacht.

Drama Girl trailer en bijzonderheden

De filmstijl houdt het midden tussen speelfilm en documentaire, de enscenering is zoals een speelfilm en de personages op de hoofdpersoon na zijn allen professionele acteurs die belangrijke mensen in haar leven na spelen.

Trailer van Drama GirlBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Drama Girlhttps://i1.ytimg.com/vi/5U4t3BBLUfU/hqdefault.jpg2020-02-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Vincent Boy Kars maakte eerder de documentaire "Independent Boy" (2017).
Pierre Bokma speelt Leyla’s vader, Elsie de Brauw speelt haar moeder en Jonas Smulders speelt haar vriendje. Pierre Bokma is één van de meest gevierde toneelacteurs van Nederland en was eerder te zien in Bankier van het Verzet (2018), "De prooi" (2013) en Cloaca (2003). Elsie de Brauw speelde eerder in God Only Knows (2019), Het leven is vurrukkulluk (2018) en Prins (2015). Jonas Smulders speelde eerder in Niemand in de stad (2018), Broers (2017) en Ventoux (2015).

Drama Girl - Bioscopen, Tijden & Tickets

Drama Girl in de bioscoop

Wil je Drama Girl zien? Koop of huur de film hier:Een jonge vrouw krijgt de kans om de hoofdrol te spelen in een film over haar eigen leven gaat. Ze krijgt de kans om gebeurtenissen over te doen, te bevragen of een andere wending aan te geven.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Drama Girl krijgt een jonge vrouw de kans om de hoofdrol te spelen in een film die haar eigen levensverhaal weerspiegelt. Waar eindigt de realiteit, en waar begint het verhaal?

Drama Girl geeft een jonge vrouw (Leyla de Muynck) de kans om in het reine te komen met een aantal lastige gebeurtenissen, door deze belangrijke momenten uit haar leven na te spelen. Leyla (26) is de hoofdpersoon in een film gebaseerd op haar eigen levensverhaal. Hierin omringt regisseur Vincent Boy Kars haar met professionele acteurs: Pierre Bokma speelt Leyla’s vader, Elsie de Brauw speelt haar moeder, en Jonas Smulders speelt haar vriendje. Samen met Vincent onderzoeken ze op welke manieren mensen in het algemeen een bepaald beeld schetsen van hun eigen levensverhaal – en hoe dat beeld verandert wanneer een traumatische gebeurtenis het verloop van het verhaal verstoort. Terwijl Vincent en de personages in het verleden van Leyla duiken, stelt de film de vraag hoe drama, als genre zijnde, ons kan helpen om onszelf en de wereld om ons heen beter te leren begrijpen.

Productiemaatschappij: Halal