compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
WEB | mobiel
Five Feet Apart - Film van de week!
MENU
Home > Films > El Alamein: The Line of Fire

El Alamein: The Line of Fire

***1/20
Waardering: 3.5/5

drama, oorlog

Pitch van El Alamein: The Line of Fire
Egypte, 1942. De geallieerden drijven het Duits-Italiaanse leger terug. De uitgeputte Italiaanse troepen, in de steek gelaten door hun Duitse bondgenoten, worden in het nauw gedreven nabij El Alamein. Heimwee naar hun land en gezin verscheurt de soldaten. Ver in de minderheid en slechts gewapend met hun moed en doorzettingsvermogen, zijn ze vastbesloten stand te houden tegen de Britse overmacht.
Delen op facebook
El Alamein: The Line of Fire
Italië, 2002, 117 min,
bijzonderheden over El Alamein: The Line of Fire
Op fenomenale worden de slechte condities in Egypte in beeld gebracht, door de afwisseling van donkere en flikkerend heldere fragmenten worden soms de ogen gepijnigd, een effect dat duidelijk aantoont hoeveel last men in het echt zouden hebben in dergelijke omstandigheden. Ook de muziek is prominent aanwezig in de film.
Aanloop van El Alamein: The Line of Fire
Enzo Monteleone regisseerde eerder "La Vera vita di Antonio H." (1994). Paolo Briguglia speelde ook in I Cento Passi (2000) en Buongiorno, notte (2003). Pierfrancesco Favino was te zien in L'Ultimo Bacio (2001), La Verita, vi prego, Sull'amore (2001) en Passato Prossimo (2002).
BioscoopAgenda van El Alamein: The Line of Fire

El Alamein: The Line of Fire in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.