compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

El Houb

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieDrugs en alcoholmisbruikAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van El Houb

Fahd Larhzaoui (Karim Zahwani)

Fahd Larhzaoui (Karim Zahwani)

Delen op facebook
El Houb
Nederlandse première: 13-10-2022
Nederland, 2022, 102 min,

In El Houb keert de Marokkaans-Nederlandse Karim terug naar zijn ouderlijk huis en vertelt zijn ouders dat hij op mannen valt. Hun reactie inspireert tot een ontdekkingsreis door Karims isolement terwijl hij probeert een diepgewortelde stiltecultuur te doorbreken.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

El Houb trailer

Trailer van El HoubBekijk de trailer en de beste filmstills van de film El Houbhttps://i1.ytimg.com/vi/mLctWCQrm-s/hqdefault.jpg2022-09-12
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmdebuut van Shariff Nasr als regisseur, eerder maakte hij een van de filmjes in Rotterdam, I Love You (2018).

El Houb - Bioscopen, Tijden & Tickets

El Houb in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je El Houb zien? Koop of huur de film hier:


meJane Amazon Prime Video

De Marokkaans-Nederlandse Karim keert terug naar zijn ouderlijk huis en vertelt zijn ouders dat hij op mannen valt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer,binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat?

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer,binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Zeker met een bemoeizuchtige buurman die altijd op het verkeerde moment rond het huis zoemt. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Karim beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken.Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen?El houb (de liefde) is het zowel aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr, met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète).El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt, en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.

Productiemaatschappij: BIND, Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep (VPRO) (in co

Cast & Regisseur

Lubna Azabal

Fatima Zahwani
Slimane Dazi

Abbas Zahwani
Fahd Larhzaoui

Karim Zahwani
Shariff Nasr

Regisseur