compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Fahim

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldDiscriminatie

Pitch van Fahim

Gérard Depardieu (Sylvain) en Ahmed Assad (Fahim)

Gérard Depardieu (Sylvain) en Ahmed Assad (Fahim)

Delen op facebook
Fahim
Nederlandse première: 30-7-2020
Frankrijk, 2019, 108 min,

Fahim werd geboren in Bangladesh (2000). Als hij zijn geboorteland met zijn vader moet ontvluchten belanden ze in Frankrijk. Fahim's talent voor schaken blijft niet ongemerkt, maar zijn vader zit continu in de rats omdat hun papieren niet in orde zijn. Vlak voor de belangrijkste kampioenschap van Frankrijk, staan ze op het punt om gedeporteerd te worden.

Bekijk bij:

meJaneDisney+

Fahim trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het waar gebeurd verhaal van Fahim Mohammad de regerend schaakkampioen van Frankrijk.

Trailer van FahimBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Fahimhttps://i1.ytimg.com/vi/qkCh0f8l70s/hqdefault.jpg2019-10-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur, acteur en scenarist Pierre-François Martin-Laval timmert al lang aan de Franse filmweg: hij schreef mee, acteerde en regisseerde meerdere komedies. Dit wordt zijn eerste dramatische film.
Gérard Depardieu werkte al eerder samen met Pierre-François Martin-Laval waaronder aan de film RRRrrrr!!! (2004) en Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre (2002).

Fahim - Bioscopen, Tijden & Tickets

Fahim in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Fahim zien? Koop of huur de film hier:


meJane Disney+

Het verhaal van Fahim Mohammad, wereldkampioen jeugdschaken, geboren in Bangladesh in 2000 en momenteel spelend in Frankrijk.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Wanneer de jonge Fahim en zijn vader hun geboorteland Bangladesh moeten ontvluchten en arriveren in Parijs, begint voor hen een nieuwe strijd. Terwijl ze wachten op de goedkeuring van hun politiek asielaanvraag, staan ze onder constante dreiging van uitzetting. Dan leert Fahim de schaakmeester Sylvain kennen, die hem onder zijn hoede neemt. Juist wanneer het nationale kampioenschap schaken begint, lijkt Fahim het land te moeten verlaten. Voor hem is er maar één uitweg: kampioen van Frankrijk worden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.