compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Falcon Lake

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Falcon Lake

Joseph Engel (Bastien) en Sara Montpetit (Chloé)

Joseph Engel (Bastien) en Sara Montpetit (Chloé)

Delen op facebook
Falcon Lake
Nederlandse première: 9-2-2023
Canada, Frankrijk, 2022, 100 min,

In Falcon Lake brengen Bastien en Chloé hun zomervakantie met hun gezin door in een hut aan een meer in Quebec, achtervolgd door een spooklegende. Ondanks het leeftijdsverschil tussen hen, vormen de twee tieners een unieke band. Klaar om zijn grootste angsten te overwinnen om een plekje in Chloé's hart te verdienen, wordt de vakantie een turbulent scharniermoment voor de jonge jongen.

Falcon Lake trailer en bijzonderheden

De film won de Grote Prijs tijdens het filmfestival van Boekarest 2022.

Trailer van Falcon LakeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Falcon Lakehttps://i1.ytimg.com/vi/oLQ4bn0CDbo/hqdefault.jpg2022-11-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regiedebuut van Charlotte Le Bon, ze is vooral bekend als actrice, ze was onder meer te zien in Berlin, I Love You (2019), Bastille Day (2016), The Walk (2015) en Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté (2012).

Falcon Lake - Bioscopen, Tijden & Tickets

Falcon Lake in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Falcon Lake zien? Koop of huur de film hier:Een verlegen tiener op zomervakantie ervaart de vreugde en pijn van jongvolwassenheid wanneer hij een onwaarschijnlijke band smeedt met een ouder meisje.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De 14-jarige Bastien reist met zijn jongere broertje en moeder naar een huisje aan een meer op het platteland van Quebec. Ze brengen er de vakantie door met het gezin van haar moeders beste vriendin. Bastien is onder de indruk van de 16-jarige dochter Chloé, die ongegeneerd humeurig is en zich liefst onttrekt aan het toezicht van de volwassenen. Ondanks het leeftijdsverschil, is Chloé gecharmeerd van Bastien en nodigt ze hem uit op feestjes. Ze geniet er van hem bang te maken met verhalen over het kind dat op mysterieuze wijze omkwam in het Falcon Lake waar ze met Bastien gaat zwemmen. Het gerucht gaat dat de geest van het kind nog steeds in deze wateren rondwaart. Bastien, inmiddels verliefd op de wereldwijze Chloé, is bereid om zijn angsten te overwinnen en haar hart te veroveren. Een gebeurtenis aan het einde van de idyllische zomervakantie, veroorzaakt een cruciale wending in het leven van Bastien. Falcon Lake is een teder maar tegelijkertijd huiveringwekkend verhaal over een eerste liefde. De Canadese actrice Charlotte Le Bon weet in haar regiedebuut - gebaseerd op de graphic novel van Bastien Vivès - de sfeer van een lange landerige zomervakantie waarin van alles maar ook niets gebeurt uitstekend te treffen. De prachtig somber gefotografeerde setting van het duistere door bos omringde meer, de afwezigheid van volwassenen en de sterke score zorgen voor een griezelige spanning. De warme band tussen de personages en de turbulente gevoelens van de jongeren worden realistisch maar ook met humor neergezet door de jonge acteurs, Sara Montpetit in de rol van Chloé en Joseph Engel als Bastien.

Productiemaatschappij: Canal+ (participation), Ciné+ (support), Cinéfrance Studios, Cinémage 14 (support), Crédit d'Impôt pour la Production Cinématographiqu, Eurimages (participation), Les Productions du Ch'timi (participation), Ley Line Entertainment (in collaboration with), Metafilms, OnzeCinq, Radio Canada (in collaboration with), Société de Développement des Entreprises Culturell, Super Ecran (in collaboration with), Téléfilm Canada (participation), The Harold Greenberg Fund (support)

Cast & Regisseur