compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

Fanny & Alexander

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Fanny & Alexander

Fanny & Alexander filmstill

Fanny & Alexander filmstill

Delen op facebook
Fanny & Alexander
Nederlandse première: 20-12-2018
Frankrijk, West-Duitsland, Zweden, 1982, 188 min,

Fanny en Alexander zijn lid van een weelderig en kleurrijk gezin in een Zweeds stadje begin 20ste eeuw. Hun ouders Oscar en Emilie beheren het lokale theater en worden daarbij geholpen door Oscars moeder en broer. Wanneer Oscar op vroege leeftijd sterft, trouwt weduwe Emilie met een geestelijke en verhuizen ze met de twee kinderen naar zijn strenge en sobere kanselarij. De kinderen voelen zich er diep ongelukkig.

Fanny & Alexander trailer en bijzonderheden

Won in 1984 o.a. de Academy Award voor beste buitenlandse film, de BAFTA Award voor beste cinematografie en de César Award voor beste buitenlandse film.

Trailer van Fanny & AlexanderBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Fanny & Alexanderhttps://i1.ytimg.com/vi/UJvm6akmBys/hqdefault.jpg2018-11-27
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ingmar Bergman regisseerde eerder o.a. ook Sommaren med Monika (1953), Wild Strawberries (1957), Nära Livet (1958), Persona (1966) en "The Magic Flute" (1975).

Recensies van Fanny & Alexander

Fanny & Alexander - Bioscopen, Tijden & Tickets

Fanny & Alexander in de bioscoop

Wil je Fanny & Alexander zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Hervertoning van de in 1984 meermaals geprezen film van Ingmar Bergman, die eerder Sommaren med Monika (1953) en Wild Strawberries (1957). Een Zweeds gezin ondervindt veranderingen na de dood van de vader des huizes.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Ingmar Bergmans beroemde terugblik op zijn eigen jeugdjaren, winnaar van vier Oscars en een Golden Globe nu digitaal gerestaureerd.

Ingmar Bergmans beroemde terugblik op zijn eigen jeugdjaren. De levenslustige weduwe Emilie Ekdahl hertrouwt met Edvard Vergerus, een strenge lutherse geestelijke. Haar kinderen Fanny en Alexander komen in opstand: Vergerus bant alle vreugde uit het leven van de kinderen en sluit ze op zolder op, waarna Alexander wraak probeert te nemen met behulp van zwarte magie. In zijn laatste bioscoopfilm blikt Ingmar Bergman terug op zijn ‘idyllische en panische’ jeugdjaren: de door de ogen van het tienjarige jongetje vertelde familiekroniek is een verkapt zelfportret – de fantasievolle Alexander is de kleine Ingmar zelf.

Productiemaatschappij: Artificial Eye, Cinematograph AB, Embassy Pictures Corporation, Gaumont Production, Personafilm, Sandrew Metronome Norge A/S, Svenska Filminstitutet (SFI), SVT Drama, Göteborg, Tobis Filmkunst

Cast & Regisseur

Pernilla Allwin

Ekdahlska huset - Fanny Ekdahl
Kristian Almgren

Ekdahlska huset - Putte Ekdahl
Börje Ahlstedt

Ekdahlska huset - Carl Ekdahl
Kristina Adolphson

Ekdahlska huset - Siri
Pernilla August

Ekdahlska huset - Maj (as Pernilla Wallgren)