compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Femme

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Femme

Femme filmstill

Femme filmstill

Delen op facebook
Femme
Nederlandse première: 11-7-2024
Verenigd Koninkrijk, 2023, 99 min,

In Femme wordt Jules het doelwit van een gruwelijke homofobe aanval, die zijn leven en carrière verwoest. Enige tijd na die gebeurtenis ontmoet hij Preston, een van zijn aanvallers, in een homosauna. Hij wil wraak.

Femme trailer en bijzonderheden

De acteurs Nathan Stewart-Jarrett en George MacKay wonnen de prijs voor Best Joint Lead Performance tijdens de British Independent Film Awards 2023.

Trailer van FemmeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Femmehttps://i1.ytimg.com/vi/RYhn4YYzlKk/hqdefault.jpg2024-07-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Debuutspeelfilm van regisseurs Ng Choon Ping en Sam H. Freeman die eerder samen een korte film maakten met dezelfde titel.

Femme - Bioscopen, Tijden & Tickets

Femme in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Jules, beter bekend onder artiestennaam Aphrodite Banks, is n van de meest geprezen dragqueens van Londen. Wanneer hij na een dragshow een pakje sigaretten koopt in de buurt, wordt hij aangevallen door een groep homofobe jonge mannen. Terwijl Jules zijn trauma probeert te verwerken, herkent hij n van zijn aanvallers in de gay sauna waar hij regelmatig komt. Zonder zijn make-up weet hij de jongen incognito te benaderen. De ontmoeting is de start van een gevaarlijk (wraak)spel. Femme is de spannende en provocerende debuutregiefilm van Sam H. Freeman en Ng Choon Ping, met Nathan Stewart-Jarrett (Candyman, Misfits) en George MacKay (1917, Captain Fantastic) in de hoofdrollen.

Productiemaatschappij: Anton, BBC Film, Egoli Films, Under New Mgmt