compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 21-10 t/m 27-10
Film van de week!
MENU

Final Portrait

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Final Portrait

Armie Hammer (James Lord) en Geoffrey Rush (Alberto Giacometti)

Armie Hammer (James Lord) en Geoffrey Rush (Alberto Giacometti)

Delen op facebook
Final Portrait
Nederlandse première: 7-12-2017
Verenigd Koninkrijk, 90 min,

de Amerikaanse schrijver James Lord gaat in de jaren zestig op bezoek bij Zwitserse kunstschilder Alberto Giacometti. Lord maakt mee hoe Giacometti's allerlaatste meesterwerk tot stand komt.

Final Portrait trailer en bijzonderheden

De film speelt zich af in het Parijs van de jaren zestig, maar omdat filmen in Parijs te duur was, heeft Tucci Londen gebruikt, bewerkt met CGI-effecten.

Trailer van Final PortraitBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Final Portraithttps://i1.ytimg.com/vi/V1vWIftBonU/hqdefault.jpg2017-10-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Stanley Tucci is onder meer bekend als regisseur van Amerikaanse versie van de Theo van Gogh-film Blind Date. Als acteur is hij onder andere bekend van Transformers: The Last Knight, The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 en The Pelican Brief.

Final Portrait - Bioscopen, Tijden & Tickets

Synopsis distributeur

De totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci (bekend van Big Night & Blind Date)

De totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci (bekend van Big Night & Blind Date). Met hoofdrollen voor Geoffrey Rush (The King's Speech), Armie Hammer (Nocturnal Animals) en Clémence Poésy (Harry Potter and the Deathly Hallows). Stap in de wereld van de wereldberoemde kunstenaar Alberto Giacometti en maak kennis met zijn uitgesproken persoonlijkheid, humor, werkwijze, favoriete tijdverdrijf en spitsvondige manier van communiceren. We volgen de kunstenaar gedurende twee weken in het Parijs van de zestiger jaren. Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend schilderen, de bekende schrijver en kunstcriticus James Lord. Zijn belofte dat het maar een paar uur duurt, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht. En de paar uren worden al snel dagen. Lord krijgt inzicht in de werkwijze van de kunstenaar en we zien de strubbelingen en frustraties in het proces en de uiteindelijk totstandkoming van Giacometti’s laatste meesterwerk.

Productiemaatschappij: Above the Line Set Assistance & Security, Coach House Studios, Filmcoopi Zürich, Freeway CAM B.V., Front Row Filmed Entertainment, Olive Productions, Panavision, Potboiler Productions, Riverstone Pictures

Cast & Regisseur

Geoffrey Rush

Alberto Giacometti
Sylvie Testud

Annette Arm
Armie Hammer

James Lord
Tony Shalhoub

Diego Giacometti
Stanley Tucci

Regisseur