compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Final Portrait

Final Portrait

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

biografie, drama, filmhuis

Pitch van Final Portrait
Final Portrait: Armie Hammer (James Lord) en Geoffrey Rush (Alberto Giacometti)
Final Portrait: Armie Hammer (James Lord) en Geoffrey Rush (Alberto Giacometti)
Delen op facebook
Final Portrait
Nederlandse première: 7-12-2017
Groot-Brittannië, 90 min,
de Amerikaanse schrijver James Lord gaat in de jaren zestig op bezoek bij Zwitserse kunstschilder Alberto Giacometti. Lord maakt mee hoe Giacometti's allerlaatste meesterwerk tot stand komt.
trailer en bijzonderheden over Final Portrait
De film speelt zich af in het Parijs van de jaren zestig, maar omdat filmen in Parijs te duur was, heeft Tucci Londen gebruikt, bewerkt met CGI-effecten.
Aanloop van Final Portrait
Regisseur Stanley Tucci is onder meer bekend als regisseur van Amerikaanse versie van de Theo van Gogh-film Blind Date. Als acteur is hij onder andere bekend van Transformers: The Last Knight, The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 en The Pelican Brief.
BioscoopAgenda van Final Portrait

Final Portrait in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Final Portrait zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


de Amerikaanse schrijver James Lord (Armie Hammer) gaat in de jaren zestig op bezoek bij Zwitserse kunstschilder Alberto Giacometti (Geoffrey Rush). Lord maakt mee hoe Giacometti's allerlaatste meesterwerk tot stand komt.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
De totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci (bekend van Big Night & Blind Date)

De totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci (bekend van Big Night & Blind Date). Met hoofdrollen voor Geoffrey Rush (The King's Speech), Armie Hammer (Nocturnal Animals) en Clémence Poésy (Harry Potter and the Deathly Hallows). Stap in de wereld van de wereldberoemde kunstenaar Alberto Giacometti en maak kennis met zijn uitgesproken persoonlijkheid, humor, werkwijze, favoriete tijdverdrijf en spitsvondige manier van communiceren. We volgen de kunstenaar gedurende twee weken in het Parijs van de zestiger jaren. Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend schilderen, de bekende schrijver en kunstcriticus James Lord. Zijn belofte dat het maar een paar uur duurt, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht. En de paar uren worden al snel dagen. Lord krijgt inzicht in de werkwijze van de kunstenaar en we zien de strubbelingen en frustraties in het proces en de uiteindelijk totstandkoming van Giacometti’s laatste meesterwerk.