compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

First Cow

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van First Cow

Evie (The Cow)

Evie (The Cow)

Delen op facebook
First Cow
Nederlandse première: 17-6-2021
Verenigde Staten, 2019, 122 min,

In First Cow besluit een kok naar het nog niet ontgonnen Westen van 1820 te trekken en zich aan te sluiten bij een groepje pels-jagers. Nadat hij vriendschap sluit met een Chinese immigrant, smeden die twee plannen om een bedrijfje te starten nadat zij de eerste koe in de regio hebben ontdekt.

Bekijk bij:

meJane

First Cow trailer en bijzonderheden

De film is gebaseerd op het boek "The Half-Life" van Jonathan Raymond.
Een van Rene Auberjonois' laatste 2 films uitgebracht na zijn dood in december 2019.

Trailer van First CowBekijk de trailer en de beste filmstills van de film First Cowhttps://i1.ytimg.com/vi/-jWZ6P1rWy4/hqdefault.jpg2021-06-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Kelly Reichardt maakte eerder Certain Women(2016), Night Moves (2013), Meek's Cutoff (2010) - regisseur en Old Joy (2005).
Acteur Orion Lee was eerder te zien in de Nederlandse film "Catacombe: (2018) en in grote Hollywood-producties zoals "Only You" (2018), "Justice League" (2017) en "Fury" (2014). John Magaro "Overlord" (2018), "The Big Short" (2016) en "Captain Phillips" (2013).

First Cow - Bioscopen, Tijden & Tickets

First Cow in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je First Cow zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Een kok trekt naar de onontgonnen Westen van de VS en sluit zich bij een groep pelsjagers aan. Hij raakt bevriend met een Chinese immigrant die ook op zoek is naar een fortuin. Ze gaan samen werken en stampen een bedrijf uit de grond.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Kelly Reichardt presenteert met First Cow een subtiel verhaal over vriendschap en ondernemerschap, en laat op bedachtzame en verfrissende wijze zien hoe divers een western-verhaal er uit kan zien.

In het Oregon van 1820 ontmoet Otis ‘Cookie’ Figowitz, een timide kok op tocht door het land, King-Lu, een Chinese immigrant op de vlucht na het plegen van een moord. De eerste koe in de wijde omtrek biedt hen een uitweg uit hun zwervende bestaan: 's nachts trekken ze erop uit om haar stiekem te melken en gebruikt Cookie de melk om ongekende lekkernijen te creëren. Het duo weet al snel een bloeiende handel op te zetten, en hun dromen lijken werkelijkheid te gaan worden. Kelly Reichardt presenteert met First Cow een subtiel verhaal over vriendschap en ondernemerschap, en laat op bedachtzame en verfrissende wijze zien hoe divers een western-verhaal er uit kan zien.

Productiemaatschappij: A24, Bac Films, Film Science

Cast & Regisseur

Orion Lee

King-Lu
Alia Shawkat

Woman with Dog
Dylan Smith

Trapper Jack
Toby Jones

Chief Factor