compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Flowers of Shanghai (EN subtitles)

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Flowers of Shanghai (EN subtitles)

Delen op facebook
Flowers of Shanghai (EN subtitles)
Nederlandse première: 24-6-2021
Taiwan, 1998, 113 min,

In Flowers of Shanghai is het 1880 in het Chinese rijk bezoeken mannen 'het huis der bloemen' omdat alleen in deze oorden liefde gevonden kan worden. In het bordeel gehoorzaamden deze mannen aan de regels die hen door de vrouwen werden opgelegd en ligt de basis voor dramatische ontwikkelingen tussen deze dames en hun klanten.

Flowers of Shanghai (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

De film was in Nederland in 1999 alleen een enkel maal in Nederland te zien tijdens het IFFR 1999, voor de 4K-registratie zin de rechten wel goed geregeld voor een vertoning in heel Nederland.
De film won maar liefst 6 filmprijzen waaronder Beste Film tijdens Cahiers du Cinéma 1998.

Trailer van Flowers of Shanghai (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Flowers of Shanghai (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/sQWXeI0gQ-w/hqdefault.jpg2021-06-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Hsiao-hsien Hou ha eerder Goodbye South, Goodbye (1996), The Puppetmaster (1993) en A Summer at Grandpa's (1984).
Tony Leung was eerder te zien in The Longest Nite (1997), Chungking Express (1994), Dung che sai duk (1994) en Hard Boiled (1992).

Flowers of Shanghai (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Flowers of Shanghai (EN subtitles) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Flowers of Shanghai (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Shanghai, 1880. In het Chinese rijk bezoeken mannen 'het huis der bloemen' omdat alleen in deze oorden liefde gevonden kan worden. Het leven van de 5 vrouwen zorgt voor dramatische ontwikkelingen met hun klanten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Hou Hsiao-hsien tekende in 1998 het innerlijke leven van vijf prostituees in Shanghai rond 1880 in schitterend gefilmde beelden, de destijds voor de competitie van Cannes geselecteerde film is nu in volle gerestaureerde glorie te zien.

Hou Hsiao-hsien tekende in 1998 het innerlijke leven van vijf prostituees in Shanghai rond 1880 in schitterend gefilmde beelden. De destijds voor de competitie van Cannes geselecteerde film is nu in volle gerestaureerde glorie te zien. Een stijlvolle studie van een beroepsgroep, met ster Tony Leung als bordeelbezoekende hoge ambtenaar. Al direct na de wereldpremière wilde Eye Flowers of Shanghai in distributie nemen. Door rechtenissues ging de release niet door en was de film slechts eenmalig te zien op het IFFR (1999). Meer dan twintig jaar later werd de film digitaal gerestaureerd en kon Eye alsnog een distributieovereenkomst sluiten. Met recht Previously Unreleased dus, deze fraaie period piece met mooie kostuums, prachtige maskers en schitterende decors.

Productiemaatschappij: 3H Productions, Shochiku Co. Ltd.