compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > From Here to Eternity

From Here to Eternity

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweld

drama, oorlog, romantiek

Pitch van From Here to Eternity
Hawaii, 1941. Soldaat Prewitt wordt gestraft omdat hij niet voor het team van commandant Holmes wil boksen. Diens vrouw heeft ondertussen een affaire met een sergeant. Een aantal dagen later zullen Japanse bommen het nabijgelegen Pearl Harbor van de kaart vegen...
Delen op facebook
From Here to Eternity
Nederlandse première: 2002
Verenigde Staten, 1953, 118 min,
bijzonderheden over From Here to Eternity
Schitterende, onvergetelijke verfilming van het boek van James Jones over het leven op een legerbasis in Hawaii, net voor de aanval op Pearl Harbour. De film combineert duurzame romantiek met adem benemende actiescenes en echte oorlogsbeelden. Briljant acteerwerk van Montgomery Clift, Burt Lancaster, Frank Sinatra, Deborah Kerr en Donna Reed.
Frank Sinatra's carrière liep niet zo best, begin vijftiger jaren, maar hij maakte in deze film zijn comeback als acteur. Hij verscheen daarna in veel verschillende films, in het bijzonder The Man with the Golden Arm en The Manchurian Candidate.
Aanloop van From Here to Eternity
Fred Zinnemann regisseerde eerder o.a. ook Menschen am Sonntag (1930), "The Clock" (1945), High Noon (1952) en The Member of the Wedding (1952).
BioscoopAgenda van From Here to Eternity

From Here to Eternity in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.