compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Green Book

Green Book

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieDrugs en alcoholmisbruik

drama, filmhuis, komedie

Pitch van Green Book
Viggo Mortensen (Tony Lip) en Mahershala Ali (Don Shirley)
Viggo Mortensen (Tony Lip) en Mahershala Ali (Don Shirley)
Delen op facebook
Green Book
Nederlandse première: 31-1-2019
Verenigde Staten, 2018, 130 min,
VS, 1962. Pianist Don Shirley wil op tournee door het rascistische zuiden van Amerika hij huurt de een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter in. Aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) reizen ze naar plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Alleen de heren hebben botsende persoonlijkheden.
trailer en bijzonderheden over Green Book
De film won drie Golden Globes.
BioscoopAgenda van Green Book

Green Book in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.