compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Green Book

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Green Book

Viggo Mortensen (Tony Lip) en Mahershala Ali (Don Shirley)

Viggo Mortensen (Tony Lip) en Mahershala Ali (Don Shirley)

Delen op facebook
Green Book
Nederlandse première: 31-1-2019
Verenigde Staten, 2018, 130 min,

VS, 1962. Pianist Don Shirley wil op tournee door het rascistische zuiden van Amerika hij huurt de een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter in. Aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) reizen ze naar plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Alleen de heren hebben botsende persoonlijkheden.

Bekijk bij:

videolandNETFLIXAmazon Prime Video

Green Book trailer en bijzonderheden

De film won drie Golden Globes.

Trailer van Green BookBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Green Bookhttps://i1.ytimg.com/vi/wN2qagbwJ_U/hqdefault.jpg2018-10-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Green Book - Bioscopen, Tijden & Tickets

Green Book in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Green Book zien? Koop of huur de film hier:


videoland NETFLIX Amazon Prime Video

VS, 1962. Pianist Don Shirley (Mahershala Ali) wil op tournee door het rascistische zuiden van Amerika hij huurt de een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter (Viggo Mortensen) in. Aan de hand van een speciale reisgids reizen ze naar plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende blanke staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Productiemaatschappij: Innisfree Pictures, Participant Media, Wessler Entertainment

Cast & Regisseur

Mahershala Ali

Don Shirley
Elton LeBlanc

Multiple states Concert attendee
Cynthia LeBlanc

Multiple states Concert attendee
P.J. Byrne

Record Producer
Green Book

Nieuws over Green Book