compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

Grosse Freiheit

Great Freedom

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch van Grosse Freiheit

Franz Rogowski (Hans Hoffmann) en Georg Friedrich (Viktor)

Franz Rogowski (Hans Hoffmann) en Georg Friedrich (Viktor)

Delen op facebook
Grosse Freiheit
Nederlandse première: 17-3-2022
Duitsland, Oostenrijk, 2021, 116 min,

In het naoorlogse Duitsland zit Hans keer op keer gevangen omdat hij homoseksueel is. De enige vaste relatie in zijn leven wordt zijn oude celgenoot, Viktor, een veroordeelde moordenaar. Wat begint met afkeer groeit uit tot iets dat liefde wordt genoemd.

Grosse Freiheit trailer en bijzonderheden

De film draait om een artikel in het Duitse Wetboek van Strafrecht, Paragraaf 175, dat homofilie (seks tussen mannen) verbood, het werd ingevoerd in 1872 en werd pas in 1994 afgeschaft. Tijdens WOII werden veel mannen opgepakt op verdenking van homofilie en in concentratiekampen gestopt en na de bevrijding van de geallieerden werden sommigen alsnog weer opgesloten.
De film won meerdere filmprijzen, waaronder de Un Certain Regard tijdens het Cannes Film Festival 2021.

Trailer van Grosse FreiheitBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Grosse Freiheithttps://i1.ytimg.com/vi/HVil6VGp_34/hqdefault.jpg2022-02-21
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Tweede lange speelfilm van Sebastian Meise die tien jaar eerder debuteerde met Stillleben (2011), ook al een film met donkere thema's.
Franz Rogowski was eerder te zien in Undine (2020), Transit (2018) en Victoria (2015).
Georg Friedrich was eerder te zien in Wild (2016) (2016), Atmen (2011) en Faust (2011).
Eerder verscheen de documentaire Paragraph 175 (2000).

Grosse Freiheit - Bioscopen, Tijden & Tickets

Grosse Freiheit in de bioscoop

Wil je Grosse Freiheit zien? Koop of huur de film hier:Naoorlogse Duitsland. Hans is homoseksueel en krijgt een relatie met zijn oude celgenoot, Viktor, een veroordeelde moordenaar.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Grosse Freiheit is een verpletterend gevangenisdrama over de betekenis van vrijheid, identiteit en menselijke verbondenheid.

In het naoorlogse Duitsland is het leven in vrijheid niet voor iedereen gegarandeerd. Hans belandt na Auschwitz keer op keer in de gevangenis vanwege zijn homoseksualiteit, een strafbaar feit volgens paragraaf 175 van het Duitse Wetboek. Daar ontmoet hij zijn celgenoot Viktor, een veroordeelde moordenaar die niets van hem moet hebben. In de loop der jaren ontstaat tussen hen een onverwachte, maar tedere band van respect, genegenheid en liefde. Grosse Freiheit is een verpletterend gevangenisdrama over de betekenis van vrijheid, identiteit en menselijke verbondenheid. De film van Sebastian Meise maakte na de internationale première in Cannes, waar Grosse Freiheit werd bekroond met de Juryprijs (Un Certain Regard), een zegetocht langs vele internationale festivals. De ijzersterke acteerprestaties van Franz Rogowski en Georg Friedrich vielen hierbij meerdere malen in de prijzen.

Productiemaatschappij: FreibeuterFilm (produced by), Rohfilm (produced by)