compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU

Heremakono

***1/20
Waardering: 3.8/5

En attendant le bonheur / Waiting for Happiness

Pitch

Voor hij naar Europa emigreert, komt de 17-jarige Abdallah zijn moeder bezoeken. Niet vertrouwd met het locale dialect, voelt hij zich als een vreemdeling in eigen land. Abdallah houdt zich afzijdig van de gebruiken en festiviteiten in het dorp. Terwijl hij zijn vertrek afwacht, observeert hij de personages en hoort hun verhalen.
Delen op facebook
Heremakono
Nederlandse première: 25-9-2003
Frankrijk, Mauritanië, 2002, 96 min,

bijzonderheden

'Heremakono' (Waiting For Happiness) is een langzaam, maar meeslepend filmgedicht, dat in het begin enige gewenning aan het ritme vergt. Maar, zoals de titel al impliceert: het wachten loont. In Mali worden huizen die slechts gebouwd zijn voor tijdelijke bewoning Heremakono genoemd: zij 'wachten op geluk'. Winnaar van de FIPRESCI Award tijdens Cannes 2002 en winnaar van FESPACO 2003.

Aanloop

Hoewel geboren in Mauretenië bracht Sissako zijn jeugd door in Mali. Later verbleef hij zes jaar in Moskou, waar hij studeerde aan de Moscow Film School (VGIK). In vele van zijn documentaires en speelfilms exploreert Sissako het thema van emigratie en de verhouding tussen Afrikaanse en westerse samenlevingen. Enkele van zijn bekendste vorige films: "Octobre" (1993), "Sabrya" (1996), "Rostov-Luanda" (1997) en La Vie sur Terre (1998).

Heremakono - Bioscopen, Tijden & Tickets

Heremakono in de bioscoop

Wil je Heremakono zien? Koop de film hier:


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Voor hij naar Europa emigreert, komt de 17-jarige Abdallah zijn moeder bezoeken. Terwijl hij zijn vertrek afwacht, observeert hij de personages in het dorp.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: arte France Cinéma, Duo Films

Huidige prijsvraag