compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Holly

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Holly

Delen op facebook
Holly
Nederlandse première: 7-3-2024
België, Luxemburg, Nederland, 2023, 103 min,

In Holly lijkt de 15-jarige Holly een dodelijke schoolbrand voorspeld te hebben. Alle ogen zijn op haar gericht, waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop aan wie ze ontmoet. Maar al snel beginnen mensen haar speciale gave op te zoeken en wordt er steeds meer van Holly geëist.

Bekijk bij:

meJane

Holly trailer en bijzonderheden

Geselecteerd voor het filmfestival van Venetië, waar het in de Officiële Competitie meedingt naar de Gouden Leeuw; en openingsfilm van Film Fest Gent 2023.

Trailer van HollyBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Hollyhttps://i1.ytimg.com/vi/X__3QDL0XH4/hqdefault.jpg2024-01-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Fien Troch regisseerde eerder Home (2016), Kid (2012) en Een ander zijn geluk (2005), waarmee zij haar reputatie als een festivalfavoriet vestigde.
Speelfilmdebuut van Cathalina Geeraerts.

Holly - Bioscopen, Tijden & Tickets

Holly in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Holly zien? Koop of huur de film hier:


meJane

De 15-jarige Holly lijkt een dodelijke schoolbrand te hebben voorspeld. Ze geeft overal rust, warmte en hoop.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Holly werpt de Belgische filmmaker Fien Troch (Home, Kid) opnieuw een blik op de ongrijpbare wereld waarin jongeren (ongewild) terecht komen. Troch levert een indringende speelfilm af met een indrukwekkende hoofdrol van Cathalina Geeraerts. Nadat Holly, een 15-jarig meisje, een dodelijke schoolbrand voorspeld lijkt te hebben, zijn alle ogen op haar gericht. Lerares Anna is gentrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap. Overal waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop. Maar al snel verliest ze de grip op haar eigen leven en wordt er steeds meer van haar verwacht. Holly ging in wereldpremire op het Filmfestival van Venetië, was de openingsfilm van het Filmfestival van Gent en is geselecteerd voor het IFFR 2024.

Productiemaatschappij: Agat Films & Cie (coproducers), Centre du Cinma et de l'Audiovisuel de la Fdrat, Les Films du Fleuve (coproducers), Mirage Films, Prime Time, Tabiki Film (coproducers), Tarantula (coproducers), Topkapi Films (coproducers)

Nieuws over Holly