compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Homecoming (1945)

Homecoming (1945)

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarDiscriminatie

drama, filmhuis

Pitch van Homecoming (1945)
Péter Rudolf (Szentes István, a jegyzö / Town Clerk)
Péter Rudolf (Szentes István, a jegyzö / Town Clerk)
Delen op facebook
Homecoming (1945)
Nederlandse première: 10-5-2018
Hongarije, 2017, 94 min,
Vlak na de Tweede Wereldoorlog arriveren twee joodse mannen met twee mysterieuze kisten in een Hongaars dorpje waaruit de gehele joodse bevolking is weggevoerd. Er ontstaat onrust onder de schuldbewuste bevolking.
trailer en bijzonderheden over Homecoming (1945)
Een deel van de film is opgenomen in Skanzen, een Hongaars openluchtmuseum met oude boerderijen.
Aanloop van Homecoming (1945)
Regisseur Ferenc Török maakte onder andere de film 'Moszkva tér' (2001), over een stel onbezorgde jonge vrienden tijdens de Omwenteling in 1989.
BioscoopAgenda van Homecoming (1945)

Homecoming (1945) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Homecoming (1945) zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 34 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Als een joodse man en zijn zoon na de Tweede Wereldoorlog arriveren in een Hongaars dorp waarvan de gehele joodse bevolking is afgevoerd, ontstaat onrust.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Een joodse vader en zijn zoon keren terug naar een dorp waar de joodse bevolking is afgevoerd. Hun komst maakt veel los. Angsten komen boven, schuldgevoelens, huwelijksdrama’s en het allerslechtste en allerbeste van mensen onder druk komt los.

Het is een bloedhete dag in augustus 1945. Terwijl de inwoners van een Hongaars provinciedorpje zich voorbereiden op een huwelijk, arriveren een orthodoxe joodse vader en zoon in het plaatselijke stationnetje. Ze huren een paardenkar waarin ze zwijgzaam twee houten kratten laten vervoeren. Er ontstaat onrust. Wat bevindt zich in de kisten en wat is hun doel? De dorpsbewoners gaan gebukt onder een collectief schuldbesef en door hun komst komen donkere geheimen en herinneringen bovendrijven. Is het familie van joodse dorpsgenoten die werden gedeporteerd en komen ze hun clandenstien verkregen eigendommen opeisen? Het dorp raakt in paniek en begint maatregelen te nemen..