compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Films > Hotel de grote L

Hotel de grote L

Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

familiefilm

Pitch van Hotel de grote L
Hotel de grote L filmstill
Hotel de grote L filmstill
Delen op facebook
Hotel de grote L
Nederlandse première: 19-4-2017
Nederland, 2017, 85 min,
Kos is een jongen van 13. Als zijn vader een hartaanval krijgt moet hij het hotel van zijn vader runnen. Zijn drie maffe zussen zijn echter niet echt behulpzaam. Als Kos erachter komt dat zijn vader schulden heeft moet hij als jongen meedoen aan een schoonheidswedstrijd om Miss Noordzee te worden.
trailer en bijzonderheden over Hotel de grote L
Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sjoerd Kuyper. Hij won in 2015 een Zilveren Griffel voor dit boek. Het boek is bewerkt tot een musical.
Aanloop van Hotel de grote L
Regisseur Ineke Houtman maakte meerdere jeugdfilms: Mijn Opa de Bankrover en Polleke zijn van haar hand.
BioscoopAgenda van Hotel de grote L

Hotel de grote L in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Hotel de grote L zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Kos is een jongen van 13. Als zijn vader een hartaanval krijgt moet hij het hotel van zijn vader runnen. Zijn drie maffe zussen zijn echter niet echt behulpzaam. Dan komt Kos erachter dat zijn vader schulden heeft... Regie door Ineke Houtman.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
De 12-jarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, staan de kinderen er alleen voor. Nu moeten zij het hotel runnen. Kos, nu de man in huis, probeert de leiding te nemen, maar de samenwerking met zijn zussen loopt helemaal mis. Kos snapt echt niets van meisjes en zij niets van hem. Als de schuldeisers voor de deur staan, kan Kos het hotel alleen maar redden door als jongen mee te doen aan de Miss Beach verkiezing. Tegelijkertijd probeert hij ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op Isabel, het mooiste meisje van het heelal. Kos krijgt het knap moeilijk, want hoe kun je zowel de beste voetballer worden als het mooiste meisje van de missverkiezing?
Hotel de Grote L verscheen ook als jeugdboek van Sjoerd Kuyper. Dit boek werd in 2015 bekroond met de Zilveren Griffel en door de Volkskrant uitgeroepen tot beste jeugdboek van het jaar.