compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Il mulino del Po

The Mill on the Po

Pitch

In Il mulino del Po is molenaarsdochter Berta is smoorverliefd op boerenzoon Orbino, beiden raken verwikkeld in roerige tijden: de molenaar komt in opstand tegen de uitbuitende grootgrondbezitters, Orbino kiest niet zijn kant, de liefde botst op de sociale werkelijkheid.
Delen op facebook
Il mulino del Po
Italië, 1949, 97 min,

bijzonderheden

Alberto Lattuada’s bewerking van het derde deel van Ricardo Bacchelli’s gelijknamige roman uit 1938. Voor de adaptatie van Bacchelli’s tweeduizend pagina’s tellende epos schakelde Lattuada onder meer Federico Fellini en Luigi Comencini in, voor de rol van Berta koos hij zijn favoriete actrice Carla Del Poggio.
De film wordt gezien als een van de belangrijkste films van het Italiaanse neorealisme, ondanks dat de film een van de ‘geboden’ van de stroming veronachtzaamt: de vertelling speelt in het verleden, niet in het heden.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Achter de camera stond Aldo Tonti, die ook tekende voor de cinematografie van La tempesta, Il delitto di Giovanni Episcopo (beide van Lattuada) en Fellini’s Le notti di Cabiria.

Il mulino del Po - Bioscopen, Tijden & Tickets

Il mulino del Po in de bioscoop

Wil je Il mulino del Po zien? Koop of huur de film hier:Molenaarsdochter Berta is smoorverliefd op boerenzoon Orbino. Wanneer de molenaar komt in opstand tegen de uitbuitende grootgrondbezitters.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Lux Film

Cast & Regisseur

Giulio Calì

Smarazzacucco
Carla Del Poggio

Berta Scacerni
Tina Perna

uncredited)
Mario Besesti

Il Clapassòn