compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > In Fabric

In Fabric

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarAngst

filmhuis, horror, komedie

Pitch van In Fabric
Fatma Mohamed (Miss Luckmoore)
Fatma Mohamed (Miss Luckmoore)
Delen op facebook
In Fabric
Nederlandse première: 5-9-2019
Groot-Brittannië, 2018, 118 min,
Tijdens een drukke winteruitverkoop in een warenhuis koopt een klant een rode jurk. Haar oorspronkelijke enthousiasme, slaat om in bezorgdheid en ze begint te vermoeden dat er iets aan de hand is met de jurk.
trailer en bijzonderheden over In Fabric
De film is een favoriet gebleken op het festival-circuit met meer dan 13 nominaties en 8 prijzen waaronder voor Beste Regisseur tijdens Austin Fantastic Fest 2018 en Beste Film ACCA juryprijs tijdens Mar del Plata Film Festival 2018.
Aanloop van In Fabric
Het gegeven van de film heeft wat overeenkomsten met de Nederlandse komedie De Jurk (1996). van Alex van Warmerdam.
Regisseur Peter Strickland is een horror-regisseur met een hang naar de jaren '70, wat hij eerder let zien in de films Katalin Varga (2009), Berberian Sound Studio (2012) and The Duke of Burgundy (2014), het is een subtieler en psychologischer vorm van horror waarbij de hoofdpersonage langzaam de grip op de werkelijkheid lijkt te verliezen.
BioscoopAgenda van In Fabric

In Fabric in de bioscoop

Synopsis distributeur
In Fabric is een wonderbaarlijke ghost story over een unieke rode jurk die tijdens de winter-uitverkoop van een luxe warenhuis over de toonbank gaat. Een alleenstaande moeder draagt het kledingstuk naar een blind date die niet loopt als verwacht. Via de kringloopwinkel komt hij in het bezit van een wasmachinemonteur, die meteen met onverklaarbaar onheil te maken krijgt. We volgen de jurk als die van eigenaar wisselt en daarbij op steeds curieuzer wijze slachtoffers eist. Peter Strickland (Berberian Sound Studio, the Duke of Burgundy) toont zich opnieuw een meester in stijl. In Fabric is een lofzang op genrefilms uit voorbije jaren, en het resultaat van een hartstochtelijk plezier in filmmaken.