compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU

In the Spirit of Calder

Pitch

In In the Spirit of Calder onderzoekt filmmaker Marjoleine Boonstra hoe het werk van Alexander Calder (1898-1976) van invloed is geweest op een aantal hedendaagse kunstenaars. Calder was een vernieuwer binnen de kinetisch kunst. Hij introduceerde met zijn sculpturen (de zogenoemde 'mobiles' en 'stabiles') beweging, abstractie en surrealistische elementen.
Delen op facebook
In the Spirit of Calder
Nederland, 2023, 53 min,

bijzonderheden

Kunstenaars Rosa Barba, Žilvinas Kempinas en Ernesto Neto hebben allen als artist in residence in Calder's atelier in het Franse dorpje Saché gewerkt - een unieke en bovenal inspirerende ervaring. We zien hoe elementen als zwaartekracht, ruimte, tijd, geluid, natuur en muziek hen met Calder verbinden. Het idee voor de documentaire is bij filmmakers Marjoleine Boonstra (regie en camera) en Lies Janssen (research en productie) ontstaan naar aanleiding van de Kunsthal tentoonstelling Calder NOW (2021).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In the Spirit of Calder - Bioscopen, Tijden & Tickets

In the Spirit of Calder in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je In the Spirit of Calder zien? Koop of huur de film hier:



Marjoleine Boonstra onderzoekt in haar poëtisch visuele essay hoe het werk van Alexander Calder (1898-1976) van invloed is geweest op een aantal hedendaagse kunstenaars.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series