compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Films > It Happened One Night

It Happened One Night

****1/2
Waardering: 4.3/5
Voor alle leeftijden

avontuur, komedie, romantiek

Pitch van It Happened One Night
Miljonairsdochter Ellie trouwt tegen de wil in van haar vader. Die laat het huwelijk ontbinden en plaatst haar onder huisarrest. Ellie ontsnapt en komt een reporter tegen die haar in ruil voor een goed verhaal tegen haar achtervolgers wil beschermen.
Delen op facebook
It Happened One Night
Nederlandse première: 2002
Verenigde Staten, 1934, 105 min,
bijzonderheden over It Happened One Night
In de geschiedenis van de Oscars is slechts drie keer een film in alle vijf de belangrijkste categorieën (beste film, regie. scenario, acteur en actrice) onderscheiden. Deze 'landslides' werden behaald door The Silence of the Lambs (1991), One Flew over the Cuckoo's Nest (1975) en... deze film. Ook was 'It Happened One Night' waarschijnlijk de eerste 'roadmovie', waarin per bus, wandelend en in auto's een onwaarschijnlijk duo tegen de klippen op vriendschap sluit. Daar Claudette Colbert geen cent op zak heeft, schiet Clark Gable haar het een en ander voor. Hij dient later bij haar schatrijke pa als grap een onkostennota in van $39,60.
Aanloop van It Happened One Night
Frank Capra regisseerde o.a. ook Submarine (1928), Platinum Blonde (1931), Lady for a Day (1933), "Broadway Bill" (1934), Prelude to War (1943) en It's a Wonderful Life (1946).
BioscoopAgenda van It Happened One Night

It Happened One Night in de bioscoop

Wil je It Happened One Night zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Miljonairsdochter Ellie trouwt tegen de wil in van haar vader. Die laat het huwelijk ontbinden en plaatst haar onder huisarrest. Ellie ontsnapt en wordt verliefd op een reporter.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen