compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Jij bent mijn vriend

Jij bent mijn vriend

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

documentaire

Pitch van Jij bent mijn vriend
Jij bent mijn vriend filmstill
Jij bent mijn vriend filmstill
Delen op facebook
Jij bent mijn vriend
Nederlandse première: 22-11-2018
Nederland, 2018, 77 min,
Een hartverwarmende film - van de makers van De kinderen van juf Kiet - over Branche, een jongen van zes die nieuw is in Nederland en het belang en de kracht van vriendschap ervaart.
trailer
BioscoopAgenda van Jij bent mijn vriend

Jij bent mijn vriend in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Jij bent mijn vriend zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Vriendschap sluiten moet je leren en dat gaat met vallen en opstaan. Regisseurs Petra en Peter Lataster filmen in Jij bent mijn vriend de levendige zesjarige Branche die net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen en voor het eerst naar school gaat. Hij spreekt de taal niet en kent niemand. Een vriend vinden blijkt niet zo eenvoudig te zijn.Branche moet zich in de klas van juf Kiet staande houden tussen klasgenootjes waarmee hij geen taal of gezamenlijke achtergrond deelt. Jij bent mijn vriend volgt Branche vanaf de paniek van zijn eerste dag naar school tot een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout. Jij bent mijn vriend is een hartverwarmende documentaire, van de makers van De kinderen van juf Kiet, over het belang en de kracht van vriendschap, de hunkering van ieder mens naar een liefdevolle en veilige omgeving. Petra en Peter Lataster filmden in hun kenmerkende observerende stijl – zonder commentaar of interviews en vanuit het perspectief van de kinderen.