compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 13-1 t/m 19-1
Film van de week!
MENU

Klanken van Oorsprong

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Klanken van Oorsprong

Klanken van Oorsprong filmstill

Klanken van Oorsprong filmstill

Delen op facebook
Klanken van Oorsprong
Nederlandse première: 21-6-2018
Nederland, 2018, 112 min,

Documentaire over de grote invloed van rockers met een Nederlands-Indische achtergrond die vanaf de jaren '50 hun unieke versie van rock 'n roll naar Nederland brachten. Bands als 'The Tielman Brothers' en 'The Crazy Rockers'.

Klanken van Oorsprong trailer en bijzonderheden

Tussen 1945 en 1962 - na de Indonesische onafhankelijkheid - keerden ongeveer 350.000 Indische Nederlanders met een deels Indonesische en Nederlandse achtergrond gedwongen terug naar Nederland.

Trailer van Klanken van OorsprongBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Klanken van Oorspronghttps://i1.ytimg.com/vi/TeOv6izmnfM/hqdefault.jpg2018-05-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Leonard Retel Helmrich - zelf ook van Indische afkomst - maakte eerder de grensverleggende documentaires Stand van de zon, Stand van de Maan en Stand van de Sterren. Hiervoor won hij verschillende prijzen, waaronder de hoogste onderscheiding op het IDFA-filmfestival. Voor zijn werk is hij in 2018 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Klanken van Oorsprong - Bioscopen, Tijden & Tickets

Klanken van Oorsprong in de bioscoop

Wil je Klanken van Oorsprong zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over de opkomst van de Indorock, waarbij rockers van Nederlands-Indische afkomst het gezapige Nederland van de jaren '50 voorgoed veranderden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Documentairefilm over de invloed van de Nederlands-Indische geschiedenis op de hedendaagse popmuziek.

Klanken van Oorsprong neemt ons mee in een indringende zoektocht naar de impact van oorlog, vlucht en opnieuw moeten beginnen op verschillende generaties Nederlands-Indische muzikanten. Verhalen en muziek maken invoelbaar hoe de turbulente geschiedenis als last en inspiratiebron doorklinkt in hun invloedrijke muzikale bijdrage aan Nederland en daarbuiten.

Productiemaatschappij: Scarabees Films Productions