compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

La Cordillera de los suenos

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van La Cordillera de los suenos

La Cordillera de los suenos filmstill

La Cordillera de los suenos filmstill

Delen op facebook
La Cordillera de los suenos
Nederlandse première: 6-2-2020
Chili, Frankrijk, 2019, 84 min,

La Cordillera de los suenos betekent bergketen van de dromen. Het vormt het derde deel van de magna opus over Chile van Patricio Guzmán, nu eens niet het Noorden of het Zuiden staat centraal, maar de alles verbindende ruggengraat van het land: het Andesgebergte. Aan de hand van poëtische impressies en interviews wordt geprobeerd een brug te slaan tussen de Chile van zijn jeugd, de Chile die Guzmán ontvluchte en de moderne Chile.

Bekijk bij:

Cinemember

La Cordillera de los suenos trailer en bijzonderheden

De film won de Golden Eye tijdens Cannes Film Festival 2019.

Trailer van La Cordillera de los suenosBekijk de trailer en de beste filmstills van de film La Cordillera de los suenoshttps://i1.ytimg.com/vi/uBrWlln9y-k/hqdefault.jpg2019-10-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Patricio Guzmán maakte eerder de vaak gelauwerde delen van zijn trilogie Nostalgia de la luz (2010) en "El botón de nácar (2015). Ander werk van Guzmán draait ook om de Chileense geschiedenis en politiek, zoals "Salvador Allende" (2004) en "La cruz del Sur" (1991).

La Cordillera de los suenos - Bioscopen, Tijden & Tickets

La Cordillera de los suenos in de bioscoop

Wil je La Cordillera de los suenos zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Derde deel van de magna opus over Chile van Patricio Guzmán, nu eens niet het Noorden of het Zuiden staat centraal, maar de alles verbindende ruggengraat van het land: het Andesgebergte.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Chili zijn de pieken van de Andes nooit ver weg: de bergketen (Cordillera) vormt maar liefst 80% - en daarmee de ruggengraat - van het land. Meester documentairemaker Patricio Guzmán analyseert de verhouding tussen dat tijdloze landschap en de roerige geschiedenis van zijn vaderland, waar hij sinds de staatsgreep van legerleider Augusto Pinochet niet meer woont. Inmiddels is de dictatuur overwonnen, maar het economische beleid dat eraan ten grondslag lag heeft het land nog steeds in haar greep.
Na Nostalgia de la Luz en El Boton de Nacar waarin hij het noorden en het zuiden van Chili verkende, zoekt Guzmán nu naar het verleden en heden van het land in de bergen en Santiago in dit laatste deel van een trilogie. Adembenemende panorama’s van de besneeuwde bergen worden afgewisseld met nooit eerder vertoonde beelden van de opstand terwijl Guzmán op persoonlijke wijze reflecteert in voice-over. Ook interviewt hij kunstenaars en wetenschappers en werpt daarmee een blik op de toekomst: kan de nieuwe generatie zich nog dromen veroorloven? La Cordillera de los suenos won dit jaar Beste Documentaire op het Cannes Filmfestival en behoorde tot de Officiële Selectie Retrospective op het IDFA, waar Patricio Guzmán als hoofdgast werd onthaald.

Productiemaatschappij: arte, Atacama Productions

Cast & Regisseur