compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

La Moindre des Choses

Every Little Thing

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGrof taalgebruik

Pitch

In de psychiatrische kliniek van La Borde bereiden verplegers en patiënten elke zomer een toneelstuk voor. De film registreert de ups en downs van de repitities. Daarnaast beschrijft de film het dagelijks leven in La Borde.
Delen op facebook
La Moindre des Choses
1996, 105 min,

bijzonderheden

Het psychiatrisch ziekenhuis van La Borde in Loir-et-Cher is onlosmakelijk verbonden met de Franse psychiater Jean Oury. In 1953 ontwikkelde Oury hier met zijn collega's Lucien Bonafé en André Tosquelles een eigen behandelingsmethode, genaamd 'institutionele psychiatrie'.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Nicolas Philibert (Frankrijk, 1951) studeerde filosofie aan de Universiteit van Grenoble. Vooral sinds het internationale succes van Le Pays des Sourds (1992), een wonderschone lyrische documentaire over de wereld van de doven, geldt hij als een van de belangrijkste hedendaagse documentairemakers. Hij regisseerde eerder ook La Ville Louvre (1990).

La Moindre des Choses - Bioscopen, Tijden & Tickets

La Moindre des Choses in de bioscoop

Wil je La Moindre des Choses zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In de psychiatrische kliniek van La Borde bereiden verplegers en patiënten elke zomer een toneelstuk voor. De film registreert de ups en downs van de repitities.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: La Sept Cinéma

Cast & Regisseur