compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 30-7 t/m 5-8
Film van de week!
MENU

Lamentations of Judas

Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch

Ooit vochten Angolese soldaten de koloniale oorlogen van ‘wit’ Zuid-Afrika. Ze waren onderdeel van het beruchte 32ste bataljon. Achtergelaten op de rand van de Kalahari Desert, vormen de overgebleven oud-strijders de hoofdpersonen in een film over schuld, verraad en vrije wil. Filmmaker Boris Gerrets haalt oude wonden open in een poging tot verlossing.
Delen op facebook
Lamentations of Judas
Nederlandse première: 6-8-2020
Nederland, 2020, 93 min,

Lamentations of Judas trailer

Trailer van Lamentations of JudasBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Lamentations of Judashttps://i1.ytimg.com/vi/krJ_nOqh46I/hqdefault.jpg2020-06-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Lamentations of Judas - Bioscopen, Tijden & Tickets

Lamentations of Judas in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Angolese soldaten, bekend als ‘The Terrible Ones’, vochten ooit mee in de koloniale oorlogen van ‘wit’ Zuid-Afrika. In de jaren ’80 werden zij gerepatrieerd naar het ruïnestadje Pomfret en werden zij ten tijde van de apartheid ingezet als ordetroepen in de townships. Als filmmaker Boris Gerrets jaren later afreist naar Zuid-Afrika en enkele achtergebleven veteranen vraagt naar de rol die zij speelden in de oorlogen, stuit hij op een muur van stilte. Om hen de confrontatie met het verleden aan te laten gaan, vraagt hij hen te spelen in de verfilming van het evangelie van Judas Iskariot, het ultieme verhaal over verraad. Zo worden zij zowel personages in de documentaire als acteurs in het Bijbelverhaal, waardoor de paradox van het dader- en slachtofferperspectief zichtbaar wordt. Gaandeweg versmelt de stem van Judas met de stem van de filmmaker. Er ontstaat een aangrijpend beeld van mensen aan de verkeerde kant van de geschiedenis, waarin het bestaan van de vrije wil onderzocht wordt.

Productiemaatschappij: KV Films, Les Films d'Ici, Witfilm

Cast & Regisseur