compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 26-5 t/m 1-6
Film van de week!
MENU

Lamentations of Judas

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Lamentations of Judas

Lamentations of Judas filmstill

Lamentations of Judas filmstill

Delen op facebook
Lamentations of Judas
Nederlandse première: 6-8-2020
Nederland, 2020, 93 min,

In Lamentations of Judas wordt een Zuid-Afrikaans dorp gebruikt als filmset. De inwoners zijn leden van het voormalige beruchte Angolese Bataljon 32 die daar wegkwijnen. Wanneer zij als figuranten worden ingezet in een film over Judas Iskariot moeten zij zich met hun verraad verhouden.

Bekijk bij:

Lamentations of Judas trailer en bijzonderheden

Boris Gerrets werkte vanuit zijn sterfbed nog aan de montage van de film, die geselecteerd was openingsfilm van Movies that Matter, dat vanwege COVID-19 geen doorgang kon vinden.

Trailer van Lamentations of JudasBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Lamentations of Judashttps://i1.ytimg.com/vi/krJ_nOqh46I/hqdefault.jpg2020-06-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Boris Gerrets maakte eerder de documentaires Shado'man (2013), People I Could Have Been and Maybe Am (2010) en "Droomrijders" (2006), als editor heeft hij aan 20 documentaires en aan een speelfilm gewerkt.

Recensies van Lamentations of Judas

Lamentations of Judas - Bioscopen, Tijden & Tickets

Lamentations of Judas in de bioscoop

Wil je Lamentations of Judas zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Het beruchte Angolese Bataljon 32 kwijnt weg in Zuid-Afrika, voor wie zij in de jaren '80 hielpen in de koloniale oorlogen. Wanneer hun dorp als filmset wordt gebruikt, moeten zij hun verraad onder ogen zien.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Ooit vochten Angolese soldaten de koloniale oorlogen van ‘wit’ Zuid-Afrika. Ze waren onderdeel van het beruchte 32ste bataljon. Achtergelaten op de rand van de Kalahari Desert, vormen de overgebleven oud-strijders de hoofdpersonen in een film over schuld, verraad en vrije wil. Filmmaker Boris Gerrets haalt oude wonden open in een poging tot verlossing.

Angolese soldaten, bekend als ‘The Terrible Ones’, vochten ooit mee in de koloniale oorlogen van ‘wit’ Zuid-Afrika. In de jaren ’80 werden zij gerepatrieerd naar het ruïnestadje Pomfret en werden zij ten tijde van de apartheid ingezet als ordetroepen in de townships. Als filmmaker Boris Gerrets jaren later afreist naar Zuid-Afrika en enkele achtergebleven veteranen vraagt naar de rol die zij speelden in de oorlogen, stuit hij op een muur van stilte. Om hen de confrontatie met het verleden aan te laten gaan, vraagt hij hen te spelen in de verfilming van het evangelie van Judas Iskariot, het ultieme verhaal over verraad. Zo worden zij zowel personages in de documentaire als acteurs in het Bijbelverhaal, waardoor de paradox van het dader- en slachtofferperspectief zichtbaar wordt. Gaandeweg versmelt de stem van Judas met de stem van de filmmaker. Er ontstaat een aangrijpend beeld van mensen aan de verkeerde kant van de geschiedenis, waarin het bestaan van de vrije wil onderzocht wordt.

Productiemaatschappij: KV Films, Les Films d'Ici, Witfilm

Cast & Regisseur