compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU

Le gang des Bois du Temple

The Temple Woods Gang

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch

Een roofoverval in de periferie van Parijs leidt tot een tragedie, in een film waarin de realiteit hard afrekent met de droom van een beter bestaan.
Delen op facebook
Le gang des Bois du Temple
Nederlandse première: 11-7-2026
Frankrijk, 2022, 113 min,
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Le gang des Bois du Temple - Bioscopen, Tijden & Tickets

Le gang des Bois du Temple in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Voor zijn film over een bende overvallers uit de banlieue die boven zijn macht grijpt, liet regisseur Rabah Ameur-Zaïmeche zich inspireren door klassieke genres als de heist-film, wraakfilm en sociaal-realistisch drama. Met de nadruk op dat laatste. Ze groeiden samen op, de vrienden uit een grauwe Parijse voorstad. De een heeft al een gezin, de ander staat op punt van trouwen. Mannen aan de onderkant van de samenleving die in één klap rijk hopen te worden. Het doelwit is een auto die een fortuin vervoert. De overval slaagt, maar de eigenaar van de buit, een Arabische prins, laat het er niet bij zitten en stuurt zijn beulen op de gang af.
Gaandeweg zal deze zo zorgeloos begonnen heist-film zich ontpoppen als een grimmige reflectie op een maatschappij waarin de macht van het kapitaal zich genadeloos laat gelden. Meer Ken Loach dan Heat. Deze onconventionele genrefilm was een verrassende titel in de Forum-sectie van de Berlinale. Nummer 9 op de Cahiers du Cinéma-lijst van beste films van 2023.

Productiemaatschappij: Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Département de la Charente-Maritime (support), Région Nouvelle-Aquitaine (support), Région Provence-Alpes-Côte d'Azur, Sarrazink Productions

Cast & Regisseur