compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Le gang des Bois du Temple

The Temple Woods Gang

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Le gang des Bois du Temple

Le gang des Bois du Temple filmstill

Le gang des Bois du Temple filmstill

Delen op facebook
Le gang des Bois du Temple
Nederlandse première: 11-7-2024
Frankrijk, 2022, 113 min,

In Le gang des Bois du Temple

Le gang des Bois du Temple trailer en bijzonderheden

De film werd genomineerd voor een Caligan Film Award tijdens het Internationale filmfestival van Berlijn.

Trailer van Le gang des Bois du TempleBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Le gang des Bois du Templehttps://i1.ytimg.com/vi/Yf1nZa_08pw/hqdefault.jpg2024-07-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Rabah Ameur-Zaïmeche regisseerde Histoire de Judas (2015), Les chants de Mandrin (2011) en Bled Number One (2006).

Le gang des Bois du Temple - Bioscopen, Tijden & Tickets

Le gang des Bois du Temple in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Een roofoverval in de periferie van Parijs leidt tot een tragedie, in een film waarin de realiteit hard afrekent met de droom van een beter bestaan.

Voor zijn film over een bende overvallers uit de banlieue die boven zijn macht grijpt, liet regisseur Rabah Ameur-Zameche zich inspireren door klassieke genres als de heist-film, wraakfilm en sociaal-realistisch drama. Met de nadruk op dat laatste. Ze groeiden samen op, de vrienden uit een grauwe Parijse voorstad. De een heeft al een gezin, de ander staat op punt van trouwen. Mannen aan de onderkant van de samenleving die in n klap rijk hopen te worden. Het doelwit is een auto die een fortuin vervoert. De overval slaagt, maar de eigenaar van de buit, een Arabische prins, laat het er niet bij zitten en stuurt zijn beulen op de gang af.
Gaandeweg zal deze zo zorgeloos begonnen heist-film zich ontpoppen als een grimmige reflectie op een maatschappij waarin de macht van het kapitaal zich genadeloos laat gelden. Meer Ken Loach dan Heat. Deze onconventionele genrefilm was een verrassende titel in de Forum-sectie van de Berlinale. Nummer 9 op de Cahiers du Cinma-lijst van beste films van 2023.

Productiemaatschappij: Centre national du cinma et de l'image anime (CN, Dpartement de la Charente-Maritime (support), Rgion Nouvelle-Aquitaine (support), Rgion Provence-Alpes-Cte d'Azur, Sarrazink Productions

Cast & Regisseur