compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

Le jeune Ahmed

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Le jeune Ahmed

Idir Ben Addi (Ahmed) en Myriem Akeddiou (Inès)

Idir Ben Addi (Ahmed) en Myriem Akeddiou (Inès)

Delen op facebook
Le jeune Ahmed
Nederlandse première: 4-7-2019
België, Frankrijk, 2019, 84 min,

Een middelbare scholier wendt zich steeds meer af van zijn omgeving, wanneer hij zich stort op een koran-studie. Hij beraamt een aanslag op zijn leraar.

Bekijk bij:

Cinemember

Le jeune Ahmed trailer en bijzonderheden

De film won de prijs voor Beste Regie tijdens Cannes Film Festival 2019 en was ook genomineerd voor een Gouden Palm.
De films van de gebroeders Dardenne spelen zich altijd in hun geboortedorp Serè (provincie Luik) af, een stad met veel werkloosheid en relatief weinig allochtonen.

Trailer van Le jeune AhmedBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Le jeune Ahmedhttps://i1.ytimg.com/vi/g2yl-9UnQio/hqdefault.jpg2019-05-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne maakten eerder Deux jours, une nuit (2014) en Le gamin au vélo (2011).

Le jeune Ahmed - Bioscopen, Tijden & Tickets

Le jeune Ahmed in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Le jeune Ahmed zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een middelbare scholier wendt zich steeds meer af van zijn omgeving, wanneer hij zich stort op een koran-studie.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Le jeune Ahmed, de nieuwe film van de regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne (Deux jours, Une nuit; Le gamin au velo), worstelt de 13-jarige Ahmed met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven.

In Le jeune Ahmed, de nieuwe film van de regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne (Deux jours, Une nuit; Le gamin au velo), worstelt de 13-jarige Ahmed met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven. Wanneer Ahmed zich volledig in zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug. Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis zoekt hij ruzie met zijn moeder en zussen. Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, kijkt zijn omgeving met lede ogen toe hoe hij steeds verder van hen verwijderd raakt. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe ver hij wil gaan.

Productiemaatschappij: Archipel 35, Canal+ (participation), Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter Empowered by, Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédérat, Ciné+ (participation), Eurimages (support), France 2 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Les Films du Fleuve, Proximus (co-production), Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) (co-prod, Région de Bruxelles-Capitale (participation), Tax Shelter du Gouvernement Fédéral Belge (support, Wallimage (participation)