compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU

Le Soleil Assassiné

***1/20
Waardering: 3.3/5

The Assassinated Sun

Pitch

Dichter en radioman Jean Senac is een Fransman, geboren in Algiers. Na de onafhankelijkheid in 1962 besluit hij om in Algerije te blijven, ook al wordt zijn doen en laten door het regime met argusogen gevolgd. Dan ontmoet Senac twee jonge studenten. De jongens worden diens boezemvrienden, en zijn getuige van de strijd die hij levert voor de vrijheid en de cultuur van de Algerijnse jeugd, een strijd die naar de dood zal leiden.
Delen op facebook
Le Soleil Assassiné
Algerije, België, Frankrijk, Tunesië, 2003, 89 min,

bijzonderheden

De homoseksuele dichter Jean Sénac trekt in de jaren '60 door heel Algerije, reciteert zijn gedichten en maakt radio-uitzendingen over vrijheid die vooral bij de jeugd aanslaan. Op een nacht in augustus 1973 wordt Senac vermoord in de kelder waarin hij zich schuilhoudt.
Een film over de jeugd met zijn dromen en idealen: liefde, vrijheid, nieuwe wegen. Ook een film over de moeilijke overgang naar volwassenheid. Deze boeiende <i> coming of age</i>-film balanceert op de dunne lijn tussen pracht en ellende: aan de ene kant de zee, het platteland en de toneelzalen met zijn volkse publiek, aan de andere de stad met zijn grijze officiële gebouwen en de grauwe kelders van politiecommissariaten.
Abdelkrim Bahoul schetst met weinig middelen een historisch portret van de politieke en sociale repressie, kort na de onafhankelijkheid van Algerije.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Abdelkrim Bahloul schreef ok het scenario van Cheb (1991) en speelde in "L' Autre Monde" (2001) en Yamakasi (2001). Hoofdrolspeler Charles Berling was ook te zien in klassiekers als Nettoyage à sec (1997), Une Affaire de Goût (1999) en Les Destinées Sentimentales (2000).

Le Soleil Assassiné - Bioscopen, Tijden & Tickets

Le Soleil Assassiné in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Le Soleil Assassiné zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Levensverhaal van de Franse dichter en radioman Jean Senac, die na de Algerijnse onafhankelijkheid in 1962 streed voor de vrijheid en de cultuur van de Algerijnse jeugd. Een strijd die naar zijn dood zou leiden...Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: MACT Productions