compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Le tableau volé

Auction

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweld

Pitch

In Le tableau volé ontvangt André Masson, specialist in moderne kunst, een brief waarin staat dat in Mulhouse een schilderij van Egon Schiele is ontdekt. Hij ontdekt dat het werk sinds 1939 vermist is. Deze ontdekking brengt zijn carrire in gevaar.
Delen op facebook
Le tableau volé
Nederlandse première: 15-8-2024
Frankrijk, 2024, 91 min,

Le tableau volé trailer

Trailer van Le tableau voléBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Le tableau voléhttps://i1.ytimg.com/vi/GiKNBu7z46M/hqdefault.jpg2024-07-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Le tableau volé - Bioscopen, Tijden & Tickets

Le tableau volé in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Andr Masson is een specialist in moderne kunst en veilingmeester bij het beroemde veilinghuis Scottie's. Wanneer hij hoort dat er in het plaatsje Mulhouse een schilderij is ontdekt van Egon Schiele is hij aanvankelijk sceptisch, maar toch nieuwsgierig reist hij samen met zijn ex-vrouw en collega Bertina af om het werk te bekijken. Beide zijn met stomheid geslagen wanneer ze constateren dat het schilderij, een meesterwerk dat sinds 1939 vermist is en door de nazi's in beslag werd genomen, authentiek blijkt te zijn en nu in handen is van een nietsvermoedende jongeman en zijn moeder. Andr ziet de ontdekking van het schilderij als het hoogtepunt van zijn carrire, maar tegelijkertijd brengt het beroemde werk ook risico's met zich mee en zijn er meerdere kapers op de kust. Gelukkig wordt hij bijgestaan door Bertina en zijn wispelturige stagiaire Aurore. Op humoristische wijze benadrukt Pascal Bonitzer in Le Tableau Vol dat het in de kunstwereld vooral draait om geld. De Franse filmmaker die aan talloze films heeft meegewerkt en waarvan ook publicaties zijn verschenen in het gerenommeerde Les Cahiers du Cinma castte voor zijn film bekende Franse acteurs als La Drucker (Close), Alex Lutz (Une nuit), Louise Chevillotte (L'vnement, Benedetta), Nora Hamzawi (Doubles vies) en Arcadi Radeff (Passages). Le Tableau Vol is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Productiemaatschappij: Canal+ (support), Cin+ (participation), Cincap 6 (in association with), Cincap 7 (in association with), Cinventure 8 (in association with), SBS Productions

Cast & Regisseur

Vincent Nemeth

Francis de Vierville
Ardrien de Van

Matre Rochebourg