compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 12-5 t/m 18-5
Film van de week!
MENU

Les Invisibles

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Les Invisibles

Noémie Lvovsky (Hélène)

Noémie Lvovsky (Hélène)

Delen op facebook
Les Invisibles
Nederlandse première: 9-5-2019
Frankrijk, 2018, 102 min,

Frankrijk. Een vrouwenopvang gaat over drie maanden dicht en de dakloze vrouwen moeten ineens klaargestoomd worden voor een leven in de reguliere maatschappij.

Les Invisibles trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het roman 'Sur la route des invisibles' van Claire Lajeunie.
Regisseur Louis-Julien Petit werkte zelf ook een jaar lang als vrijwilliger in de opvanghuizen van Parijs. Hij verwachtte van zijn acteurs dezelfde betrokkenheid, zo hielp actrice Audrey Lamy mee in een opvangcentrum. Petit castte voor de dakloze vrouwen, vrouwen die dat zelf geweest waren. De actrice Sarah Suco die wel een dakloze vrouw speelt, moest enorm afvallen tot het niveau dat mensen beschamend vinden om naar te kijken.

Trailer van Les InvisiblesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Les Invisibleshttps://i1.ytimg.com/vi/VcVvNt9VXeA/hqdefault.jpg2019-03-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Louis-Julien Petit maakte eerder "Carole Matthieu" (2016) en "Discount (2014), beiden werden in Frankrijk uitgebracht en zeer beperkt in het buitenland.
Actrice Corinne Masiero speelde in alle speelfilms van regisseur Petit.

Les Invisibles - Bioscopen, Tijden & Tickets

Les Invisibles in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Les Invisibles zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Frankrijk. Een vrouwenopvang gaat over drie maanden dicht en de dakloze vrouwen moeten ineens klaargestoomd worden voor een leven in de reguliere maatschappij.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Les Invisibles is een ode aan de weerbaarheid van de vrouw die op straat leeft en de moedige sociale werkers die hen helpen.

De bewoners van een vrouwenopvang in Noord-Frankrijk zitten met de handen in het haar wanneer ze te horen krijgen dat ze geen subsidie meer krijgen. De sociale werkers krijgen de opdracht om binnen drie maanden deze dakloze vrouwen koste wat kost te laten re-integreren in de maatschappij. Les Invisibles is een ode aan de weerbaarheid van de vrouw die op straat leeft en de moedige sociale werkers die hen helpen. Regisseur Louis-Julien Petit werkte zelf ook een jaar lang als vrijwilliger in de opvanghuizen van Parijs. Een deel van de cast wordt gespeeld door vrouwen die zelf dakloos zijn geweest.

Productiemaatschappij: Apollo Films (co-production), Canal+ (participation), Centre National de la Cinématographie (CNC) (parti, Ciné+ (participation), Elemiah, Filmalac Information (co-production), France 3 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Pictanovo (co-production), Région Hauts-de-France (support), RMC Story (participation)

Cast & Regisseur