compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Les Invisibles

Les Invisibles

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikAngst

drama, filmhuis, komedie

Pitch van Les Invisibles
Noémie Lvovsky (Hélène)
Noémie Lvovsky (Hélène)
Delen op facebook
Les Invisibles
Nederlandse première: 9-5-2019
Frankrijk, 2018, 102 min,
Frankrijk. Een vrouwenopvang gaat over drie maanden dicht en de dakloze vrouwen moeten ineens klaargestoomd worden voor een leven in de reguliere maatschappij.
trailer en bijzonderheden over Les Invisibles
Gebaseerd op het roman 'Sur la route des invisibles' van Claire Lajeunie.
Regisseur Louis-Julien Petit werkte zelf ook een jaar lang als vrijwilliger in de opvanghuizen van Parijs. Hij verwachtte van zijn acteurs dezelfde betrokkenheid, zo hielp actrice Audrey Lamy mee in een opvangcentrum. Petit castte voor de dakloze vrouwen, vrouwen die dat zelf geweest waren. De actrice Sarah Suco die wel een dakloze vrouw speelt, moest enorm afvallen tot het niveau dat mensen beschamend vinden om naar te kijken.
Aanloop van Les Invisibles
Louis-Julien Petit maakte eerder "Carole Matthieu" (2016) en "Discount (2014), beiden werden in Frankrijk uitgebracht en zeer beperkt in het buitenland.
Actrice Corinne Masiero speelde in alle speelfilms van regisseur Petit.
BioscoopAgenda van Les Invisibles

Les Invisibles in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Les Invisibles is een ode aan de weerbaarheid van de vrouw die op straat leeft en de moedige sociale werkers die hen helpen.

De bewoners van een vrouwenopvang in Noord-Frankrijk zitten met de handen in het haar wanneer ze te horen krijgen dat ze geen subsidie meer krijgen. De sociale werkers krijgen de opdracht om binnen drie maanden deze dakloze vrouwen koste wat kost te laten re-integreren in de maatschappij. Les Invisibles is een ode aan de weerbaarheid van de vrouw die op straat leeft en de moedige sociale werkers die hen helpen. Regisseur Louis-Julien Petit werkte zelf ook een jaar lang als vrijwilliger in de opvanghuizen van Parijs. Een deel van de cast wordt gespeeld door vrouwen die zelf dakloos zijn geweest.