compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU

Lillian

***1/20
Waardering: 3.5/5

Pitch

In Lillian besluit een jonge vrouw in New York na de zoveelste afwijzing om terug naar huis te lopen, ze is een immigrant uit Rusland. De lange reis dwars door de VS naar het koude Aalska. De kroniek van een langzame verdwijning.
Delen op facebook
Lillian
Oostenrijk, 2019, 130 min,

Bekijk bij:

meJane

Lillian trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal uit 1927 van Lillian Alling, die nog altijd als vermist is opgegeven. Zij vertrok uit New York op weg naar Siberië via de zogenaamde telegraaf-route. Volgens ooggetuigen heeft ze ongeveer 8000 km gelopen en werd ze voor het laatst gesignaleerd in het westen van Alaska, in de buurt van de Beringstraat. Of ze de zeestraat heeft overgelopen, zoals toen gebruikelijk was in de winter is niet bekend, want na de eerst van 1930 is er niets meer van haar vernomen. De film is een eigentijdse reconstructie van de door Alling gelopen route.
De film won meerdere prijzen zowel voor de regie als voor de hoofdrol.

Trailer van LillianBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Lillianhttps://i1.ytimg.com/vi/uUkWJOBX9hM/hqdefault.jpg2020-02-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Het verhaal van Lillian Alling is eerder verfilmd in "La Piste du télégraphe" (1994).
De Oostenrijkse filmmaker Andreas Horvath is vooral bekend vanwege zijn documentaires "Earth's Golden Playground" (2013) en "Views of a Retired Night Porter" (2006).

Lillian - Bioscopen, Tijden & Tickets

Lillian in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Lillian zien? Koop of huur de film hier:


meJane

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een emigrant in New York besluit — na de zoveelste afwijzing — terug te lopen naar haar thuisland Rusland.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Na te zijn afgewezen voor een baan in de Amerikaanse porno-industrie, besluit een jonge vrouw zonder geld te voet naar huis te gaan naar Rusland.

Haar extreme onderneming is geïnspireerd op de mysterieuze verdwijning van Lillian Alling in 1927. Tot op de dag van vandaag wordt ze nog steeds als vermist beschouwd. In dit betoverende Oostenrijkse drama, fictief maar toch geschoten als een documentaire, is het verhaal omgezet in een eigentijdse setting.

Productiemaatschappij: Ulrich Seidl Film Produktion GmbH