compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Little Dieter Needs to Fly

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

Een zowel pijnlijk verslag van gruwelijke oorlogservaringen als een eerbetoon aan de kracht van de menselijke geest. Hoofdpersoon is de Duitser Dieter Dengler. Hoewel tegenwoordig een bon-vivant in San Francisco, heeft hij als kleine jongen WO II ternauwernood overleefd en is hij als piloot in Vietnam tijdens zijn eerste vlucht neergeschoten en lange tijd gemarteld.
Delen op facebook
Little Dieter Needs to Fly
Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, 1997, 80 min,

bijzonderheden

Dengler is, zelf nog steeds in de ban van zijn verleden, een meeslepend verteller. Herzog verschaft zijn gedetailleerde herinneringen een onverwachte dimensie door de man ten dele zijn geschiedenis te laten re-ensceneren. Zo rent hij opnieuw door de Vietnamese jungle met bewapende Vietnamezen achter zich aan. Tegelijkertijd tilt Herzog het verhaal op enkele momenten naar een volgend plan door zijn persoonlijke tussenkomst in beschouwende voice-overs. Hij schuwt de onverbloemde dramatisering niet. Een bommenregen in Vietnam wordt met uitgesproken klassieke muziek onderstreept.
Winnaar van diverse internationale filmprijzen, waaronder de Speciale Juryprijs op het IDFA (1997).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Werner Herzog regisseerde ook Herz aus Glas (1976), Nosferatu: Phantom der Nacht (1979), Fitzcarraldo (1982), Wo die grünen Ameisen träumen (1984) en speelde mee in Julien Donkey-Boy (1999).

Little Dieter Needs to Fly - Bioscopen, Tijden & Tickets

Little Dieter Needs to Fly in de bioscoop

Wil je Little Dieter Needs to Fly zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een zowel pijnlijk verslag van gruwelijke oorlogservaringen als een eerbetoon aan de kracht van de menselijke geest. Hoofdpersoon is de Duitser Dieter Dengler. Regie Werner Herzog.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: arte, BBC (British Broadcasting Corporation), Werner Herzog Filmproduktion, ZDF Enterprises, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF)

Cast & Regisseur