compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU

Living

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Living

Bill Nighy (Williams) en Jamie Wilkes (Talbot)

Bill Nighy (Williams) en Jamie Wilkes (Talbot)

Delen op facebook
Living
Nederlandse première: 29-12-2022
Japan, Verenigd Koninkrijk, Zweden, 2022, 102 min,

In Living krijgt een humorloze ambtenaar — de perfecte gentleman — in de Londen van 1953 een uitzichtloze diagnose en hij besluit te breken met zijn routine. Hij herontdekt zijn levensvreugde en wil een mooier wereld achter laten.

Living trailer en bijzonderheden

Kazuo Ishiguro droomde er al jaren van om samen met Bill Nighy een remake van Ikiru in het Engels te maken. Op een avond deelden hij en zijn vrouw na een feestje een taxi met Nighy, en hij pitchte het idee. Nighy had Ikiru nog nooit gezien, maar toen hij het eenmaal zag, tekende hij enthousiast voor het project.

Trailer van LivingBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Livinghttps://i1.ytimg.com/vi/RfGdw6Xa0jo/hqdefault.jpg2022-11-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Oliver Hermanus maakte eerder onder meer Moffie (2019), The Endless River (2015) en Skoonheid (2011).
Kazuo Ishiguro schreef eerder de scenario's voor Never Let Me Go (2010), The White Countess (2005), The Saddest Music in the World (2003) en The Remains of the Day (1993).
Bill Nighy brak door met zijn rol in Love Actually (2003) en sindsdien was hij te zien in allerlei grote producties zoals Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006), The Best Exotic Marigold Hotel (2011), The Bookshop (2017) en Emma (2020).
Aimee Lou Wood werd bekend dankzij de Netflix-serie Sex Education (2019-2021) en ze was eerder op het witte doek te zien in The Electrical Life of Louis Wain (2021).

Living - Bioscopen, Tijden & Tickets

Living in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten. Dit ontwapenende drama is gebaseerd op de Japanse film ‘Ikiru’ van Akira Kurosawa, en nu opnieuw bewerkt door schrijver Kazuo Ishiguro (bekend van bestsellers als ‘Never Let Me Go’ en ‘The Remains of the Day’) en geregisseerd door Oliver Hermanus (‘Moffie’, ’Skoonheid’). De hoofdrollen worden gespeeld door Bill Nighy ('Love Actually') en Aimee Lou Wood ('Sex Education’).

Productiemaatschappij: British Film Institute (BFI), County Hall, Film i Väst (in co-production with), Film4, Filmgate Films, Filmgate Films (in co-production with), Ingenious, Ingenious Media, Kurosawa Production Co., Lipsync Productions, Number 9 Films, Rocket Science

Cast & Regisseur