compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Loin

***1/20
Waardering: 3.5/5

Pitch

Serge is importeert rollen stof naar Marokko en kleren naar Frankrijk. In Tanger ontmoet hij zijn vriendin Sarah en zijn vriend Saïd. Hij stemt erin toe hasj te smokkelen in zijn truck en moet vechten om de liefde van Sarah terug te winnen, die hun relatie wil beëindigen. Saïd is de zoon van een boer zonder land, die ervan droomt om naar Europa te gaan. Hij lijkt erg onderdanig, maar is in feite een rebel.
Delen op facebook
Loin
Frankrijk, Spanje, 2001, 120 min,

bijzonderheden

Het prangende Europese probleem van illegale immigratie vanuit Afrikaanse landen wordt hier met een frisse kijk getoond. De film doorbreekt tal van stereotypen en toont niet alleen het verlangen van de Marokkanen om werk te vinden in het noorden, maar ook de fascinatie van een Franse trucker voor de zuidelijke landen. Daarnaast schetst de film een portret van Tanger als een multi-etnische smeltkroes vol mysterie en verlangen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

André Téchiné (1943) was, voordat hij in 1969 debuteerde met Pauline s'en va, actief als criticus en docent aan de Parijse filmschool IDHEC. Vervolgens werkte hij als theaterregisseur en maakte hij enkele televisieseries om zich daarna weer op de speelfilm te richten. Hij regisseerde ook "Souvenirs d'en France" (1976), "La matiouette" (1984), "J'embrasse pas" (1992), Les Roseaux Sauvages (1995) en "Les Voleurs" (1997).

Loin - Bioscopen, Tijden & Tickets

Loin in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Loin zien? Koop of huur de film hier:Een frisse blik van Téchiné (Les roseaux sauvages) op Tanger. Hij toont niet alleen het verlangen van Marokkanen om werk te vinden in het noorden, maar ook de fascinatie van een Franse trucker voor de stad waar Paul Bowles zolang te gast was.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Centre National de la Cinématographie (CNC), Ciné B, La Sofica Sofinergie 5, Le Studio Canal+, TPS Cinéma, UGC Images, Vértigo Films S.L., Vertigo

Cast & Regisseur