compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Louise en hiver

Louise en hiver

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

animatie, filmhuis

Pitch van Louise en hiver
Louise en hiver filmstill
Louise en hiver filmstill
Delen op facebook
Louise en hiver
Nederlandse première: 13-7-2017
Canada, Frankrijk, 2016, 75 min,
Het is winter en in Bretagne lopen de stranden leeg. De oude dame Louise mist de laatste trein en blijft als enige over in een stadje waar zij de hele winter zal blijven. Ze bouwt een hutje op het strand en haalt jeugdherinneringen op.
trailer en bijzonderheden over Louise en hiver
Deze film werd in Frankrijk genomineerd voor een Lumiere-award voor Beste Animatiefilm.
Aanloop van Louise en hiver
Regisseur Jean-François Laguionie maakte eerder de bijzondere animatiefilm Le tableau.
Onze recensie
****0

Recensie Louise en Hiver

De Franse regisseur Jean-François Laguionie staat bekend om zijn bijzondere animatiefilms. Het pareltje Louise en Hiver vormt hierop geen uitzondering. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Louise en hiver

Louise en hiver in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Louise en hiver zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 31 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Het is winter en in Bretagne lopen de stranden leeg. De oude dame Louise is als enige over in een stadje waar zij de hele winter zal blijven. Franse animatie van Jean-François Laguionie.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Wonderschone feel-good film waarin Louise als een soort bejaarde Robinson Crusoe een winterseizoen doorbrengt op een strand in Bretagne.

Wonderschone feel-good film waarin Louise als een soort bejaarde Robinson Crusoe een winterseizoen doorbrengt op een strand in Bretagne. In haar lichte benadering van het leven, haar humor en onverschrokkenheid, is zij een personage om in je hart te sluiten en niet snel meer te vergeten. Het zomerseizoen in een kleine Bretonse badplaats loopt ten einde. Elk jaar brengt Louise hier haar zomer door tussen de gezinnen en spelende kinderen. Zoals een oude dame betaamt, moppert ze af en toe wat in zichzelf over de drukte op het strand. Dan mist ze het laatste boemeltje van het seizoen en is ze ineens de enige overgebleven mens in het stadje. Met de gedachte dat een van haar kinderen haar wel zal missen en op zal halen, bouwt ze zich een hutje op het strand.En terwijl het winter wordt, krijgt de film een steeds meer zomers gevoel. Zij blijkt opgegroeid in deze omgeving en het zijn vooral jeugdherinneringen waar ze aan terug denkt. Ze onderzoekt haar omgeving, verzamelt haar eten en lijkt zich nergens (meer) zorgen over te maken. Haar nieuwe leven lijkt daarmee niet alleen een metafoor voor het einde, maar ook voor een levensgevoel en –wijsheid om naar te verlangen.Een prachtige, en ook wonderschoon getekende, ode aan het leven, aan het ouder worden en aan de overgave.