compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
WEB | mobiel
Five Feet Apart - Film van de week!
MENU
Home > Films > Louise en hiver > Detailinformatie

Louise en hiver

***1/20
Waardering: 3.8/5

Detailinformatie over de film Louise en hiver

Voor alle leeftijden

animatie, filmhuis

Meer info voor de echte fans

Met de stem van

Dominique Frot
Dominique Frot
Louise âgée
Diane D'Assigny
Diane D'Assigny
Louise jeune
Antony Hickling
Antony Hickling
Tom - le parachutiste

Montage

Productie-
maatschap-
pijen

Angoa, Arte France Cinéma, Centre National de la Cinématographie et de l'Imag, Conseil Général des Côtes d'Armor, JPL Films, La Fabrique, Procirep, Rennes Métropole, SODEC, TV Rennes-Tébéo-Tébésud
Synopsis distributeur
Wonderschone feel-good film waarin Louise als een soort bejaarde Robinson Crusoe een winterseizoen doorbrengt op een strand in Bretagne.

Wonderschone feel-good film waarin Louise als een soort bejaarde Robinson Crusoe een winterseizoen doorbrengt op een strand in Bretagne. In haar lichte benadering van het leven, haar humor en onverschrokkenheid, is zij een personage om in je hart te sluiten en niet snel meer te vergeten. Het zomerseizoen in een kleine Bretonse badplaats loopt ten einde. Elk jaar brengt Louise hier haar zomer door tussen de gezinnen en spelende kinderen. Zoals een oude dame betaamt, moppert ze af en toe wat in zichzelf over de drukte op het strand. Dan mist ze het laatste boemeltje van het seizoen en is ze ineens de enige overgebleven mens in het stadje. Met de gedachte dat een van haar kinderen haar wel zal missen en op zal halen, bouwt ze zich een hutje op het strand.En terwijl het winter wordt, krijgt de film een steeds meer zomers gevoel. Zij blijkt opgegroeid in deze omgeving en het zijn vooral jeugdherinneringen waar ze aan terug denkt. Ze onderzoekt haar omgeving, verzamelt haar eten en lijkt zich nergens (meer) zorgen over te maken. Haar nieuwe leven lijkt daarmee niet alleen een metafoor voor het einde, maar ook voor een levensgevoel en –wijsheid om naar te verlangen.Een prachtige, en ook wonderschoon getekende, ode aan het leven, aan het ouder worden en aan de overgave.